Pazar , 19 Mayıs 2024

Kediler gerçekten metropollerin fare sorununu çözebilir mi? İstanbul’un özelliği ne?





İstanbul neyi ile meşhur? Kız Kulesi, iki kıtayı bağlayan köprüleri, Ayasofya? Bunların hepsini sayabiliriz ancak sosyal medya çağı ile birlikte İstanbul aynı zamanda kedileri ile dünyanı gündeminde. Bugün pek çok yurt dışı kaynaklı haber platformu İstanbul’un nasıl kedi dostu bir yer olduğundan bahsediyor. İstanbul halkı kedileri seviyor. Özellikle bazı semtlerde kediler için yapılan karton evler ve mama kapları her köşe başında göze çarpıyor.





Norveç’in en çok satan gazetelerinden VG, birkaç yıl önce İstanbul’a gelip kediler hakkında bir haber dosyası hazırladı. Gazete “Bu kentte kedileri beslemek halkın ortak sorumluluğu olmuş. Cihangir ile Kadıköy ise adeta bir kedi cumhuriyeti” ifadelerini kullandı. Peki bu kediler İstanbul’a nereden geldi? Anadolu’da avcı olarak beslenen kediler Osmanlı zamanında şehir yaşamına uyum sağladı ve İstanbul’da kedi popülasyonunun her geçen yıl arttığı belirtiliyor. Bir tahmine göre şu an kentteki kedi sayısı 125 bin.




Sonraki Haber

Van’da askeri araç devrildi: 6’sı ağır 11 asker yaralı

Van’ın Başkale ilçesinde askeri aracın devrildiği kazada 11 asker yaralandı. Van’da Başkale’ye 60 kilometre uzaklıktaki …