Pazar , 19 Mayıs 2024

Kediler gerçekten metropollerin fare sorununu çözebilir mi? İstanbul’un özelliği ne?





FARELERE KARŞI KEDİ ORDULARI
ABD’nin bazı kentlerinde sıçan problemini çözmek için federal yönetimler kedileri ‘işe’ bile aldı. Chicago şehrinde durum öyle bir hale geldi ki kedi sahiplenmek isteyen vatandaşların bir dönem altı ay kadar beklemeleri gerekti. Ancak New York’un Brooklyn ilçesinde sıçanları savması için işe alınan kedilerin beş ay içerisinde sadece iki tane sıçan öldürebildikleri saptandı.





Güvenlik kamerası kayıtlarına göre; toplam 150 sıçanın olduğu bir mahalleye salınan kediler söz konusu zaman içerisinde 20 kez sıçanları kovaladı. Uzmanlara göre kediler sıçanların küçüğü olan fareleri avlamakta daha bir uzman. Kedi fare ilişkileri üzerine çalışan Florida Üniversitesi’nden Gregory Glass, “Sıçanlar belirli bir büyüklüğe geldikleri zaman kediler onları, onlar da kedileri görmezden geliyor” demekte.





Aşağıdaki videoda New York’ta bir kedinin gördüğü sıçanı ‘kovalamadığı’ anlara tanıklık ediyoruz.
New York Valisi Eric Adams, fare sorununu kafaya takmış durumda. Brooklyn’de doğup büyüdüğü evin farelerle dolup taştığını, öyle ki kardeşiyle bir tanesini ‘evcil hayvan’ olarak beslediklerini bile söylüyor. Adams da çözümü federal bir kedi ordusu kurmakta buldu. Geçmiş yıllarda da gönüllüler kedileri eğiterek sokaklarda fare avcılığı yaptırmışlardı.

Sonraki Haber

Van’da askeri araç devrildi: 6’sı ağır 11 asker yaralı

Van’ın Başkale ilçesinde askeri aracın devrildiği kazada 11 asker yaralandı. Van’da Başkale’ye 60 kilometre uzaklıktaki …