Pazar , 19 Mayıs 2024

O BİR HAFIZ EŞİ İLE YENİ EVLENMİŞTİ HER GENCE ÖRNEK GERÇEK BİR OLAY BU





Askerliğini yapalı onca zaman olmuştu. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (sallallahü aleyhi vesellem) “Sahip olunan şeylerin en kıymetlisi; zikreden bir dil, şükreden bir kalp, kocasının îmanına yardımcı olan sâliha bir eştir.” Diye buyuruyor. Yaşın geldi geçiyor. Ne zaman bana dini bütün hayırlı bir gelin getireceksin oğlum?” Dedi ve meraklı gözlerle oğluna baktı. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (sallallahü aleyhi vesellem) “Ey gençler! Sizden evlenmeye güç yetirenler evlensin.” “Kendi için evlenmek kolay olduğu hâlde evlenmeyen kişi benden değildir.” “Nikâh benim sünnetimdir. Kim benim sünnetimle amel etmezse, benden değildir. Evleniniz! Zira ben, diğer ümmetlere karşı sizin çokluğunuz ile iftihar edeceğim.” “Diye buyuruyor, anneciğim. Evlenmemem için herhangi bir neden göremiyorum lakin çevremde sâliha bir eş olabilecek bir gelin adayı olmadığından, evleneceğim kızı senin seçmeni istiyorum” dedi ve gülümseyerek mahcup şekilde annesine baktı. “Senin bana uygun göreceğin kız, kabulümdür. Onunda benimle evlenmeyi kabul etmesi durumunda en kısa sürede dinimize uygun olacak şekilde evliliğimizin gerçekleşmesini istiyorum anneciğim” dedi.





Zehra, oğlunun evlenmek istediğini söylemesi üzerine çok sevinmiş, oğlunun evleneceği kızın seçimini ona bırakması ile de düşüncelere dalmıştı. “Peygamber Efendimiz, “Kadın dört sebepten biri için nikâhlanır: Malı, nesebi, güzelliği ve dindarlığı. Sen dindar olanı seç ki hayır ve bereket göresin!” diye buyuruyor oğlum. Güzellik gelip geçicidir ama ahlâk güzelliği ise kalıcı olandır. Madem seçimi bana bıraktın o zaman bende kendi köyümden gelin almak istiyorum. Babanın ölümünden beri memlekete hiç gidemedik.





Okullarda tatil. Hem neredeyse on yıl oldu köye gitmeyeli. Böylelikle hem de sılayı rahim yapmış oluruz, inşâallah” dedi. Enes “sen nasıl uygun görürsen öyle yapalım anneciğim” deyince “o halde hemen yarına biletleri ayarla uçakla gidelim. Yol çok uzun. Araçla gidersek, çocuklar perişan olur” Dedi ve valizleri hazırlamak için odasına gitti. Enes, bilgisayarın başına geçti ve dört kişilik uçak bileti satın aldı ve kardeşlerine seslendi. Bir an önce onlara güzel haberi vermek istiyordu. Çocuklar abilerinin sesini duymuş, koşarak yanına gelmişlerdi. “Efendim” dedi Ömer ve Ayşe. “Çocuklar tatile köye gidiyoruz, hadi gidip valizlerin hazırlanması için annemize yardım edelim” deyince Ayşe sevinçten havalara uçsa da Ömer pek fazla sevinmedi. “Ne köyü be abi. Siz gidin ben gelmem” dedi.

Sonraki Haber

Hayırlı olsun. Yeni Zam

Hayırlı olsun. Yeni Zam Piyasa karışacak! Emekli zammında yeni rakam Milyonlarca emeklinin merakla beklettiği temmuz …