Pazar , 19 Mayıs 2024

O BİR HAFIZ EŞİ İLE YENİ EVLENMİŞTİ HER GENCE ÖRNEK GERÇEK BİR OLAY BU





Çok duygusal biriydi Elif. Enes’in ona aşık olduğunu, artık kendisini sevmediğini bile düşünmeye başlamıştı. Bi akşam Enes’e çirkin bir teklifte bulundu komşu kız. Enes yatsı namazını yeni kılmış, tam seccadeden kalkmak üzereydi. O mesajı görünce ne yapacağını bilemedi. Gelgitler yaşamaya başladı. Bir tarafta yavaş yavaş gönlünün kaydığı bir kız, bir tarafta teklifi ve az önce namazdan kalkarken ‘’Allah’ım beni yanlış şeyler yaparak imtihan etme’ diye ettiği dua. Oturdu ağlamaya başladı. Secdeye kapandı ve Allah’ım beni sakın nefsim ile baş başa bırakma dedi. Hiç cevap vermedi kıza, çünkü ne cevap verse pes etmiyor, daha bir hırsa kapılıyordu kız.





Yine aynı teklifin yapıldığı bir gün artık nefsini yenmek istedi ve onunla bir kafede buluşmak istedi. Giderken yanına bir kitap aldı. İffetli kadınları ve erkekleri anlatan bir kitap. Kıza dedi ki, bu kitabı okursan senin teklifini kabul ederim dedi. Aslında niyeti kitabı okutarak kızı etkilemekti. Ancak böyle vazgeçirebileceğini düşündü. Annesine söylese belki yanlış anlayacak hatta Enes’e inanmayacaktı. Kendi sorununu kendisi çözmek istiyordu. Kız bir anda heyecanlandı. Hemen okurum hatta 2 günde bitiririm, 2 gün sonra sözünü unutma dedi ve kız kitabı alarak uzaklaştı.





Enes tedirginlik içindeydi. Ya kitap ona hiç etki etmez ve aynı teklifinde ısrar eder ve Enes’te nefsine yenilirse. 2 gün geçti kız ne mesaj attı, ne Enes’i aradı. Enes merak etti, kızın başına bir şey mi geldi acaba diye. Çünkü her gün bir sürü mesaj atan kızdan ses seda yoktu. Enes tam 1 hafta sonra marketten alışveriş yaparken, bir kız gördü gayri ihtiyari yüzüne bakmıştı. Bu o mu dedi, döndü bir daha baktı evet oydu. Komşu kız kapanmış önceki halinden eser bile kalmamıştı. Kitap iffetli kızları o kadar güzel anlatıyordu ki, etkilenmiş ve kız kapanmıştı. Yanına gidip çok sevindiğini söyleyecekti vazgeçti. Kız da ona o kadar utangaç gözle baktı ki, daha önce yaptığı iffetsiz tekliflerinden dolayı mahcubiyet duyduğu belli idi.





Enes’e daha sonra Elif bu olayı açmak istemiş ve açmıştı, Enes her şeyi ayrıntısıyla anlatmış, o kızın kapandığını gören Elif eşine tekrar aşık olmuştu. Kendisine iffetli bir eş nasip ettiği için şükür secdesi yapmıştı.

Siz iffetli olursanız, kimse size zarar veremez. Hatta iffetiniz başkasına iffet kapısını açar. Yeter ki Allah’ın sevdiği şekilde yaşayın… Kaynak: Haberler com

Sonraki Haber

GÜNEŞ BATIDAN DOĞACAK

GÜNEŞ BATIDAN DOĞACAK 2020 ile birlikte afetlerde ard arda gelmeye başlamıştı. Dünyayı sallayan depremlerin ardından …