Cumartesi , 18 Mayıs 2024

Türkiye’de de bir artış söz konusu… ‘Şu anda yüzde 13 seviyesinde…’





Elektrikli araçların pazar payı dünya çapında her geçen yıl artmakta. Türkiye’de de bir artış söz konusu ancak elektrikli otomobillere ilişkin soru işaretleri de hala kuvvetli. Peki gelecekte benzinli ve dizel araçların yerini alması beklenen elektrikli otomobiller Türkiye’de ne zaman yaygınlaşır?





Dünyada bir noktada kaçınılmaz olarak elektrikli araçlar, benzin ve dizel motorların yerini alacak gibi görünüyor. AB, 2035’te benzin ve dizeli tamamen yasaklayacak. Türkiye ise Togg ile global otomobil pazarına adımını elektrikli araçlarla atıyor. Peki iç pazarda durum ne? Elektrikli otomobiller ne zaman yaygınlaşacak? Endişeler hangi konularda? Muhtemel kırılma noktaları neler olabilir? Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araç Derneği (TEHAD) Başkanı Berkan Bayram, Türkiye’de 2022’de satılan araçların yaklaşık yüzde 13’ünü hibrit ve elektrikli araçların oluşturduğunu vurguluyor.




Sonraki Haber

Belediye başkanı hayatını kaybetti

Belediye başkanı hayatını kaybetti Aksaray’ın 1984-1994 yılları arasında CHP’den belediye başkanlığı yapan ve şehre önemli …