Cumartesi , 27 Nisan 2024

13 Yaşında kendi evini inşaa etti..





Okula giden 13 yaşındaki Luke Thill kendi biriktirdiği sermayesiyle, kendi yaşayacağı bir ev inşa etti. 13 yaşındaki çocuğun bu azmi haberimizin detayında yer alıyor… Luke yazda yapacak bir şeyler arıyormuş, o yüzden tatilde yapabileceği eğlenceli bir şeyler bulmak için internete girmiş. Bu enerji dolu delikanlı dışarıda bir şeyler yapmak istediği için YouTube’da ilginç DIY yani Kendin Yap projeleri aramış. 13 YAŞINDAKİ ÇOCUK 1500 DOLARLA EV İNŞA ETTİ video paylaşım sitesinde gezinirken, pek çok “Ufak Tefek Ev” yapma videosuna rastgelmiş.





Bilmeyenler varsa diye anlatayım: “Ufak Tefek Evler”, minik evlerde yaşama fikrini savunan bir akımdır. Bu evler ufak tefek olsa da sıradan evlerde olan her şey mevcuttur. Sadece 12 yaşında olsa da, Luke bu DIY videolarının yardımıyla ailesinin arka bahçesinde kendisine ufak tefek bir ev inşa etmek istediğine karar vermişti. Kendine ev inşa etmek gibi bir projeye başlamak kolay bir iş değil, o ev ufak tefek olsa bile. Bu projeye başlamak için pek çok farklı kaynağa ihtiyacı olacağını bilmesinden ötürü çoğu çocuğun asla yapmadığı bir şeyi yaptı. Anne ve babası ile konuşan Luke’un anne ve babası bu fikri gönülden destekledi, yazda evden dışarı çıkıp güzelce spor yapması için güzel bir yol olacağını düşündüler.





Bu esnada pek çok çocuk, yaz boyunca koltukta oturup televizyon izliyor ya da video oyunu oynuyor olacaktı. Ne var ki Luke’un anne ve babası ihtiyaç duyduğu her şeyi ona bir anda vermektense çalışarak kazanması gerektiğine karar verdi. Luke’un bu iddialı projesi hakkındaki haberler çok geçmeden mahallede yayıldı ve herkes Luke’un kararından etkilendi. Projesi için para biriktirmek adına Luke mahallede ufak tefek işler yapmaya başladı. Hayalini gerçekleştirmek için yapmayacağı şey yoktu. Luke çimleri biçti, garajları temizledi ve bulduğu diğer tüm ev işlerini yaptı. Paraya ek olarak, ufak tefek ev akımının ruhuna sadık kalmayı ve bulabildiğince istenmeyen eşyayı da yeniden kullanılabilir bir hale getirmeyi istiyordu.

Sonraki Haber

Bazı yerler çökmüş ve batıyor

Bazı yerler çökmüş ve batıyor Naci Görür İskenderun’u uyardı: Bazı yerler çökmüş ve batıyor! Bazı …