Pazar , 28 Nisan 2024

16 şehir için MGM sarı kod uyarısı verdi





Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Erzurum, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Muş, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş için şiddetli rüzgar uyarısı yaptı.



Meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı valilik ve belediyelere dikkatli olunması gerektiği uyarısı bildirildi.



Rüzgarın 28 Temmuz Salı saat 10.00 ile 18.00 arasında etkili olması beklenmekte.

MGM tarafından sarı kodla uyarı yapıldı ve şu açıklama paylaşıldı:
“Rüzgarın; Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey kesimleri ve Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Erzurum, Muş ve Bitlis çevrelerinde güneybatıdan yerel olarak kuvvetli (40-60km/sa) ve kısa süreli olarak fırtına (60-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”



Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı illere sarı kodla uyarı yaptı. O iller şöyle:



Erzurum, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Muş, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise 3 şehrin belediye ve valilikleri etiketlenerek kuvvetli rüzgar uyarısında bulunuldu.

Sonraki Haber

Maalesef Kaybettik

Maalesef Kaybettik Bir Gün Önce Şampiyon Olan Milli Sporcu Ağaca Asılı Halde Bulundu! Hastaneye kaldırılan …