Cuma , 26 Nisan 2024

1853 yılından sonra bir ilk! Bahar mevsimini sadece 1 ay yaşayacağız






“GİRDAP ISINMAYA BAŞLADI”Kutuplarının etrafında da lastik gibi bir bağ vardır ve bu bağ soğuk havayı aşağı enlemlere indirmez genellikle. Bu sene yeryüzünden 30 km uzakta bir sıcaklık meydana geldi. Bu sıcaklıktan dolayı girdap ısınmaya başladı. Isınınca etrafında tutan, lastik gibi olan bağa gevşedi ve aşağılara doğru sarkmaya başladı. Aşağılar derken Kuzey Amerika’da Teksas’a kadar, Avrupa’da Avrupa içlerine kadar… Bu soğukların nedeni o.




Bazı bölgelerde sıcaklıklar yukarıya doğru çıkmaya başladı. Bu ilk defa olmuyor. 1853 yılında da dünyada meydana gelmişti, bu önemli bir olay ama küresel ısınmayla karıştırmamak lazım. Küresel ısınma devam ediyor. ‘Türkiye’de bir daha kar yağmayacak, küresel ısınma var’ diyemiyoruz.PAZAR AKŞAMINA DİKKATİstanbul’da bugün kuvvetli poyraz var. Pazar akşamı biraz daha kuvvetli geliyor yağışlar… Afete dönüştürmemek için riski takip etmemiz lazım. İstanbul’da hafta sonu sıcaklıklar 15 dereceye kadar çıkar. Pazar günü gelen sistem 2-3 sürecek ama arkası da yağışlı gözüküyor. Artık Türkiye’de 1 aylık bir bahar ayı yaşayacağız. İklim değişimi bahar aylarını ortadan kaldırdı.”

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …