Cuma , 26 Nisan 2024

2-3 saat ömrü vardı Midesini üşüttü sanıyordu Doktorlar şok oldu





Gaziantep’te yaşayan 2 çocuk annesi Gökçen Ünal’ın (35) hayatı, 10 milyonda bir görülen hastalığa yakalanmasıyla altüst oldu. İnce bağırsağı pıhtı atması sonucu kangren olan genç kadın, 5 aydır hiç çıkmadığı hastane odasında yaşam mücadelesi veriyor. Doktorların ailesine “2-3 saat anca yaşar” demesine rağmen 5 aydır ince bağırsağı olmadan yaşayan Ünal, Türkiye’de ince bağırsak nakli bekleyen iki hastadan biri. Ameliyat üstüne ameliyat geçiren ve ince bağırsakta sağlam kalan çok küçük bir parçanın dikilmesiyle yaşama tutunan Ünal’ın zamanı her geçen gün biraz daha daralıyor.





5 ayda 30 kilo kaybetti : İnce bağırsağın bağışı en az, nakli ise zor olan organlardan biri olmasına rağmen 5 aydır mücadele eden anne Ünal, kız çocukları Aden ve Irmak için hastalığa karşı direniyor. İnce bağırsağı olmadığı için damar yolundan serumla beslenen Ünal, vücudunda emilimin olmamasından dolayı 5 ayda 30 kilo kaybetti. Hastane odasında adeta günden güne eriyen Ünal, kendisine uyumlu bir ince bağırsağın bulunmasını umutla bekliyor.





Midesini üşüttüğünü zannetti: Midesini üşüttüğünü zannederek özel bir hastaneye giden Ünal’ın ince bağırsağının kangren olduğu karnının ameliyatla açılmasıyla tespit edilebildi. Hastalığın tespit edilmesinin ardından Malatya’daki Turgut Özal Tıp Merkezi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’yle iletişime geçildi. Sağlam kalan çok küçük bir ince bağırsak parçasının dikilmesiyle Malatya’ya sevk edilen Ünal, bir süre Malatya’da tedavi gördü. Şimdi Gaziantep’te ince bağırsak bağışı bekleyen Ünal, 5 aydır yaşadığı acı günleri anlattı. Vatandaşlardan organ bağışı noktasında duyarlılık beklediğini aktaran anne Ünal, “Yani direnmeye çalışıyorum. 2 tane kızım var, onlar için hayatta kalmaya çalışıyorum. İnsan gerçekten başına gelmeden bilmiyormuş. Organ bağışında bulunmak gerekiyor” dedi.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …