Cuma , 26 Nisan 2024

5 İLİMİZİ İÇİNE ALIYOR. 7.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE OLACAK





Depremlerden sonra riskli bölgelerde endişe var, gözler uzmanlara çevrildi. Bingöl Üniversitesi Enerji Çevre ve Doğal Afet Araştırmaları Merkezi Müdürü Dr. Kenan Akbayram ’’Yedisu fayı adını verdiğimiz Bingöl’ün Kuzey Anadolu fay zonunun geçtiği bölümlerinde bulunan bir fay. Bu fay deprem üretirse 75 kilometrelik bir fay bu, 7.2 büyüklüğünde deprem üreteceği hesaplandı” dedi. Akbayram, olası depremin Bingöl merkezde, ilçeler ve çevre şehirlerde etkili olabilecek bir deprem olabileceğini söyledi.





Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm yurtta deprem riski olan bölgelerde tedirginlik arttı. Gözler uzmanlar tarafından yapılan uyarılara çevrilirken açıklamalar gelmeye devam ediyor. Deprem felaketinden sonra yer bilimcilerin işaret ettiği Bingöl’de çeşitli çalışmalar yapan Bingöl Üniversitesi Enerji Çevre ve Doğal Afet Araştırmaları Merkezi Müdürü doktor Kenan Akbayram, Kuzey Anadolu fay zonu üzerinde bulunan Yedisu fayına dikkat çekti. 75 kilometrelik fayın 7.2 büyüklüğünde bir deprem üreteceğini hesapladıklarını aktaran Dr. Akbayram, İHA muhabirine açıklamalarda bulundu.




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …