Cuma , 26 Nisan 2024

7.5’lik deprem uyarısı: Buralara çok dikkat etmemiz gerekiyor





İçelli, Maraş bölgesine yakın çevre illerde büyük artçı depremlerin olabileceğini de sözlerine eklerken, “Yedisu sismik boşluğu var. Özellikle bundan bahsedelim. Burası 7.5’e kadar depremler üretebilir. Yakinen takip ediyoruz. Bingöl, Muş, Erzincan ve Erzurum buralarda çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bölge halkını buradan uyarıyorum” dedi.





İçelli, Kahramanmaraşlı depremlerin bölgemizde son 2 bin yılın en büyük depremleri olduğunu ifade ederek, “6 Şubat’ta ağır bir deprem yaşadık. Bizim bölgemiz için son 2 bin yılın en büyük depremiydi. 6 Şubat depremi sonrası stres yükü bölgesel deformasyon nedeniyle bir hayli yayılmış durumda. Çok sayıda tetiklenmiş ve bağımsız mikro ölçekli depremlerde aynı şekilde devam ediyor. Büyüklükleri 1 ile 6.9 arasında değişen deprem sayısı ortalama 15 bin 500 bugün itibariyle. Ana şıkların yakın kırıklarına gerilim transferleri sonucu yer ayarlamaları yani artçı dediğimiz durum bu şekilde devam edecek. Yaklaşık 3 ile 5 yıl arasında. Buna da alışmamız gerekiyor. Yakın çevrede ki bu depremden etkilenen bütün illerimizi de buradan tekrardan uyarmak istiyorum. 6.8’e kadar artçı depremlerimiz gelecektir” dedi.




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …