Cuma , 26 Nisan 2024

9 İLİMİZDE TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR






BİTLİS’TE SIFIRLANAN VAKA TEKRARDAN 118’E ÇIKTI Vaka sayısının arttığı bir diğer ilimiz de Bitlis oldu. Bitlis Tabip Odası Başkanı Dr. Osman Fatih Şanlı, Diyarbakır’ın ardından kentte kısa süre önce sıfırlanan vaka sayısının başlayan normalleşme süreciyle yeniden artış göstererek 118’i bulduğunu söyledi. BURSA VALİSİ’NDEN DE UYARI GELDİ Bursa Valisi Yakup Canbolat da, artan vakaların ardından sosyal medya hesabından uyarıda bulundu. Vali Canbolat, “Kıymetli Bursalılar, ilimizde günlük corona pozitif vakada artışlar yaşanıyor. Lütfen kurallara uyalım” ifadelerini kullandı.” NİĞDE VALİSİ: MAALESEF TEKRAR TIRMANIŞA GEÇTİ Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, il genelinde vakaların arttığını açıkladı ve vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.




ŞANLIURFA VALİSİ’NDEN ÇAĞRI Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Vaka sayılarında artış var, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısında da artış var. Yalnız Kovid-19’dan dolayı hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı ve oranı, Türkiye genelindeki oranın üstünde değil” diye konuştu. Erin, vatandaşların maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyması gerektiğine işaret etti. ARDAHAN’DA SAYI 18’E YÜKSELDİ Ardahan merkezi ve ilçelerinde, maske takma zorunluluğu getirildi. Vali Mustafa Masatlı, “Ardahan’da dış kaynaklı olarak vaka sayısında artışlar oldu. Bizde aslında vaka sayısı son derece düşüktü. Başka illerden gelenlerden dolayı artış oldu. Örneğin 3 vakamız varken şu an bu sayı 18’e yükseldi. Biz de bunun daha da artmaması için bu ve benzeri bazı tedbirler aldık. Amacımız ilimizi vakada sıfır noktaya düşürmektir” diye konuştu.




DİYARBAKIR’DA VATANDAŞLAR EVE ÇEKİLDİ Diyarbakır’da diken üstünde yaşamaya devam ediyor. Daha önce günde 3-5 arasında olan vaka sayısı son günlerde hızla arttı. Son 14 gün içinde 450 yeni vaka hastaneye yatırılırken, 650 kişi de evlerinde karantinaya alındı. Kent genelinde İl Hıfzıssıhha Kurulu kararınca maskesiz sokağa çıkma yasağı devam ederken, son 14 gün içerisinde 3 kişinin de korona virüsten dolayı hayatını kaybetmesi üzerine vatandaşlarda tedirginlik başladı. Hafta sonlarında kentin en işlek caddeleri yoğunluk olurken vaka sayılarının artması üzerine vatandaşlar bu hafta sonu evlerine çekildi. Cadde ve sokakların boş olduğu kentte az sayıda insanın dışarıda olduğu gözlendi.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …