Cuma , 26 Nisan 2024

AÇIKLAMA GELDİ






GARANTİ SÖZ KONUSU DEĞİL!”
Bakan Koca, sağlıkta devrimi gerçekleştiren şehir hastaneleriyle ilgili gerçek dışı iddialara da ser şekilde karşılık verdi. Buralarda hasta sayısı garanti edildiği gibi iddialara cevap verene Koca “Daha önce de defalarca söylememe rağmen şehir hastanelerinde hasta garantisi verildiği iddiaları gerçek dışıdır. Ne acil hizmetlerinde ne poliklinik muayenelerinde ne ameliyatta ne de yatak doluluk oranında herhangi bir garanti söz konusu dahi değildir” dedi.8 İLE MÜJDE Sağlık Bakanı Fahrettin Koca TBMM’de verdiği haberde 6 ile müjde niteliğinde bilgiler aktardı.




Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yapılan son sağlık yatırımlarını anlatarak Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa şehir hastaneleri dışında da yeni adımlar atılacağını bildiridi. Koca Batman, Kars, Muş, Siirt, Bingöl ve Şırnak’ta 500 yataklı hastaneleri 2023 yılında tamamlayacaklarını, bu bölgedeki yatak sayısının 13 bin 725 olacağını bildirdi. Koca her dakika takip ettiğini belirttiği çalışmalara ilişkin sözlerine şöyle devam etti; “Samsun, Aydın ve Trabzon’daki üç şehir hastanemizin ihale süreçleri genel bütçeden tamamlanmış olup inşaat çalışmasına başlanmaktadır. Ordu, Denizli, Sakarya, Diyarbakır ve Antalya; Rize ve 750 yataklı Mardin şehir hastanelerimizin ihalelerini de sırayla yaparak 2023 yılından önce hizmete almayı planlıyoruz”



Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …