Cuma , 26 Nisan 2024

AK Partili Elitaş’tan EYT düzenlemesi açıklaması: Bizden bir tarih istemeyin







AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, EYT düzenlemesinin Meclis takvimine ilişkin soruları yanıtladı. Elitaş, teknik çalışmaya vurgu yaparak, “EYT ile ilgili çalışmayı bitireceğiz ama bizden bir tarih istemeyin” diye konuştu.





Son dakika haberi… AK Parti’den yüz binlerin beklediği EYT düzenlemesiyle ilgili önemli açıklamalar geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı. Elitaş, “EYT ile ilgili çalışmayı bitireceğiz ama bizden bir tarih istemeyin” diye konuştu.





Elitaş’ın Meclis’in EYT takvimine ilişkin soruya verdiği yanıt şöyle:
“EYT ile ilgili, sayın Bakanımız geçen hafta açıkladı. Biz bunu bitirdik, artık takdir yüce Meclis’in dedi. Geçen hafta memur ve emeklilere zam kanunu vardı. Bu hafta oldu o. Keşke biz bunu geçen hafta bitirseydik, pazar günü herkese yüzde 30’luk zam yansırdı. Eğer o kanunun düzenlemesini yapmasaydık, 16.48 zam yapılabilecekti, memur dışındakilere ise 15.40 zam yapılabilecekti. Cuma günü eğer kanunu yasalaştırmış olsaydık, pazar günü herkesin hesaplarına (yüzde 30 zamlı maaşlar) geçecekti. 15’inde yetişme ihtimali yok gibi. Sistem zaman alabilir. Gelecek hafta cuma günü gecikmeyle olabilir.





Önümüzdeki hafta sözleşmeliye kadroyu görüşmeyi planlıyoruz. 11 madde. Arkasından Uludağ Alan Başkanlığı ile ilgili kanun teklifi var, uluslararası sözleşmeler var. Enerji ve Sanayi Bakanlığı’nın OSB’lerle ilgili düzenlemeleri var. Odalar birliği ile ilgili düzenlemelerden sonra EYT ile ilgili çalışma da teknik yönden belli bir zaman alacaktır. Henüz Bakanlığımız bizimle bu konuyu konuşmadı, onlar da herhalde kanun tekniğine uygun çalışma yapacaklar. EYT ile ilgili çalışmayı bitireceğiz ama bizden bir tarih istemeyin. Muhalefet 20 kişiyle TBMM’yi tıkayabiliyor.”

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …