Cuma , 26 Nisan 2024

Allah (c.c) Bir kulunu Severse






İŞTE ALLAH İLE KUL ARASINDAKİ 5 ALAMET…
1)İşittiği Kulağı Olurum Allah’ın Sevmediği Hiçbir Şeyi Dinlemez 2)Gördüğü Gözü Olurum Allah’ın Sevmediği Hiçbir Şeye Bakmaz 3)Tuttuğu Eli Olurum Allah’ın Sevmediği Hiçbir Şeyi Eliyle Yapmaz 4)Yürüdüğü Ayağı Olurum Allah’ın Sevmediği Hiçbir Yere Gitmez
5)Benden Bir Şey Isteyince Ona Veririm Dua Etse Duaları Duyulur Ve Istekleri Kabul Olunur İşte Sevildiğinin 5 Işareti; 1-Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem)’I Kılavuz Edinmek “De Ki: ‘Allah’ı Seviyorsanız Bana Uyun. Allah Da Sizi Sevsin Ve Günahlarınızı Bağışlasın. Allah Affeder Ve Merhamet Eder’.” (3,31) 2-İnananlara Karşı Alçakgönüllü, Kâfirlere Karşı Sert Olmak, Allah Rızası Için Cihada Devam Etmek Ve O’nun Haricinde Hiçbir Şeyden Korkmamak Allah Bu Özelliklerden Tek Bir Ayette Bahsediyor “Ey Iman Edenler, Içinizden Kim Dininden Dönerse, Duysun: Allah Onların Yerine, Kendisinin Sevdiği, Onların Da Kendisini Seveceği, Mü’minlere Karşı Boyunları Aşağıda, Kafirlere Karşı Başları Yukarıda, Allah Yolunda Savaşan, Dil Uzatanın Kınamasından Korkmayan Bir Kavim Getirir.
İşte o, Allah’ın bir lütfudur ki, onu dilediğine verir.




Allah, ihsanı bol, herşeyi bilendir.”(5,54) 3-Nafile ibadet etmek Kudsi bir hadise göre Allah diyor ki; “Kulum bana nafile ibadetlerle yaklaşmaya devam eder, sonunda sevgime erer” (Buhârî, Rikak 38.) Nafile ibadetler, sadaka, teheccüd namazı, kuşluk namazı, diğer nafile namazlar veya oruç gibi olabilir 4-Birbirini sevip ziyaret etmek, birbirine yardım etmek (maddi yönden) ve birisine Allah rızası için samimi nasihat etmek Bu özellikler Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) tarafından tek bir hadiste bahsediliyor. “Benim rızam için birbirini sevenlere, Benim rızam için oturup sohbet edenlere, Benim rızam için birbirlerini ziyaret edenlere ve birbirlerine harcamada bulunanlara muhabbetim haktır.” (İmam Malik, İbn Hıbban) “Benim rızam için birbirini ziyaret eden”den kastedilenler yalnızca Allah’ın rızası için, bir diğerini severek O’nun memnuniyetini gözetme duygusuyla O’nun yolunda bir araya gelenlerdir.
Tüm bunlar Allah Teala tarafından sevilen ve amelleri kabul gören bir kul olmanın işaretlerinden sayılabilir.
Biz kul olarak Rabbimizin rızasını kazanmayı en üstün, en büyük kazanç olarak görürüz. Durum böyle olunca da O’nun rızasını elde etmek uğruna her türlü fedakârlığı yapmaya gayret eder, inancımızda samimi olmaya çalışırız. Yoksa sözde kalan, amelle desteklenmeyen veya bir görülüp bir kaybolan sevgi değerli bir sevgi değildir.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …