Cuma , 26 Nisan 2024

Annelere Erken Emeklilik Müjdesi





STAJDAN SONRA BORÇLANILABİLİYOR
Normal şartlarda emeklilik hesabı yapılırken staj başlangıcı ve stajda geçen süreler dikkate alınmıyor. Ama doğum borçlanmasında farklı bir uygulama gerçekleştiriliyor. Anneler stajdan sonra doğum yapmışlarsa bu doğumları borçlanabiliyor.





EVLAT EDİNEN DE EVLATLIK VERENDE BORÇLANABİLİYOR
Evlat edinen de çocuğunu evlatlık veren de borçlanma yapabiliyor. Evlat edinme yoluyla doğum borçlanması yapılabilmesi için evlat edinilen çocukların 2 yaşını doldurmamış olması şart olarak gösteriliyor. Doğum borçlanmasında her bir çocuk için tanınan 2 yıllık süre, çocuğun doğumundan sonra evlat edinildiği tarihe kadar doğumu yapan anne tarafından, evlat edinildikten sonra çocuğun 2 yaşına geldiği tarihe kadar ise evlat edinen kadın sigortalı tarafından kullanılabiliyor.





ENGELLİ ANNELERİNE YAŞ İMKANI SAĞLANIYOR
Ağır engelli çocuğu olan kadınlar için Ekim 2008’den bu yana uygulanan sisteme göre, çalışılan her 4 yıla 1 yıl prim ekleniyor, yaştan da 1 yıl düşülüyor. Annelerin bundan yararlanabilmeleri için çalışmaları veya isteğe bağlı sigortalı iştirakçi olmaları gerekiyor.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …