Cuma , 26 Nisan 2024

Ayak Yanması Neye İşaret Ediyor? Detaylar





Ayakta durmak güç hale gelir. Daha çok 50 yaş üzeri kişilerde ve kadınlarda erkeklere göre daha sık karşılaşılır. Me-no-poz dönemindeki kadınlarda gece ayakları örtmeme ve ya-nma sık görülen şikayetlerdir. Ayak yan-masının basma bozukluklarından, kanda he-moglobin yüksekliğinden, a-miloidoz birikiminden, şeker hastalığından (diyabetik ayak),vitamin eksikliklerinden, tarsal tünel sendromundan, lomber disk hernisi (bel fıtığı),siyatik sinir hasarından, romatoid artrit, hipotiroidi (ti-roid azlığı),böbrek yetmezliği, huzursuz bacak sendromu pek çok nedeni vardır. Detaylar galerimizde…





Taban düşüklüğü olan kişilerde, ayak altı y-anması yaşarlar. Fiziksel olduğu kadar psikolojik sebepleri de olabilen ayak ya-nması geçirilen a-ğ-ır ka-zalara ve t-ra-vmalara ba-ğlı si-nir hasarlarında ayaklarda y-anma hissi, a-ğr-ılar, karıncalanmalar hissedilebilir.





Ayak y-anması tedavisinde, öncelikle altta yatan nedenin incelenmesi ve uygun tedavinin yapılması gereklidir. Tedavinin yanı sıra vitamin takviyesi, ayak bakımı ve hijyeni tedavide oldukça önemlidir.

Ayak ya-nması tedavisinde neden bulunana kadar hastanın takip edilmesi ve şikâyetlerin azaltılması için i-laç tedavisi verilir. Ayak ya-nması, çalışan çalışmayan her çeşit insanda görülen bir durumdur.





Özellikle gece başlayan bu yanmaların esasında en temel hastalıklardan kaynaklanması mümkündür. Hastalığın sebepleri olduğu gibi tedavileri de mevcuttur.

Doğru ayakkabı seçimi ve düzenli bakım en temel yapılması gerekenler arasındadır. Çözüm olarak bu yanmaların giderilmesi için ayak spreyleri, kremleri vardır.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …