Cuma , 26 Nisan 2024

Bakan Koca’dan 3. doz BioNTech açıklaması





Bakan Koca, sağlıkçıların atama beklediğinin söylenmesi üzerine “Sayı netleşmedi ama bu ay içinde önümüzdeki birkaç hafta içinde hangi alanlarda kaç kişinin alınacağıyla ilgili bir açıklama yapılmış olur. Biraz daha sabredelim çok uzamayacak” dedi.





‘REFORM NİTELİĞİNDE ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK’
Bakan Koca, hekimlerin mesai saatlerinin düzenlenmesine ilişkin 81 ile gönderilen hükümlere uymayanların bir yaptırım ile karşılaşıp karşılaşmayacaklarının sorulması üzerine şöyle dedi:





“Genelgede açıkça ifade ettim. Biz asistanlarımızın iş yükümüzün farkındayız. Önümüzdeki dönemde özellikle 4 ay sonra yapılacak sınav dahil olmak üzere uzmanlık sınavı, uzmanlık eğitimi yani asistanlık eğitimi dahil olmak üzere reform niteliğinde bir takım yaklaşımlar içinde olacağız; sınav, eğitim ve çalışma şartları dahil olmak üzere. Akademik camiadaki hocalarımızla taraflarla bir araya geleceğiz.





Bilim Kurulu oluşturup, alınacak kararların 4 ay sonraki sınav dahil olmak üzere uygulama noktasında kararlı olduğumuzu ifade etmek istiyordum. Ben de o dönemlerden geçtim. Ben de 24 saat 36 saat nöbetin ne demek olduğunu biliyorum. Ama artık 21’inci yüzyıldayız. Nitelikli eğitim kliniklerinin sayısını artırmak dahil, sınav sistemi dahil, çalışma saatleri dahil olmak üzere reform niteliğinde çalışmalarımız olacak” diye konuştu.




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …