Cuma , 26 Nisan 2024

Başımız Fena Dertte. Bu Hastalık 9 Günde Öldürüyor





Başımız Fena Dertte. Bu Hastalık 9 Günde Ö-ldürüyor. Bu Belirtiler Varsa Hastaneye Koşun. Koronavirüs ve maymun çiçeğiyle boğuşan insanlık, yeni virüs haberiyle sarsıldı. Dünya henüz koronavirüs salgını ve maymun çiçeğinden tam anlamıyla kurtulmamışken son gelen haber, suratları astı.





Ebola virüsüne benzeyen ve şu anda aşısı olmayan ‘Marburg virüsü’nün belirtilerin çıkmasından sadece 9 gün sonra kan kaybından ölüme neden olması büyük korku yaratıyor. Hastalığın belirtileri arasında şiddetli ishal, karın ağrısı, mide krampları, mide bulantısı ve kusma bulunuyor. Ebola ile aynı aileden gelen Marburg virüsünün Batı Afrika’daki Gana’da, laboratuvar sonucu pozitif çıkan iki vakanın ölümüne sebep olduğu bildirildi. 9 GÜN SONRA KAN KAYBINDAN Ö-LDÜRÜYOR IFLScience’ta yer alan bir habere göre Marburg, şu anda aşısı bulunmayan bir hastalık ve genellikle, semptomların ortaya çıkışından 8-9 gün sonra, kan kaybı ve şok nedeniyle ölümlere sebep olabiliyor. Bilim insanları bu virüsün, Mısır meyve yarasalarından kaynaklandığını düşünüyor.




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …