Cuma , 26 Nisan 2024

Beyaz Saçları Önleyen Soğan Kürü


Saçların beyazlaması, her ne kadar farklı etkenlere bağlı olarak ortaya çıksa da, kimi insanlar tarafından yaşlılık belirtisi olarak algılanmaktadır.




Genetik faktörler ve stres gibi nedenlerden dolayı erken yaşta beyazlayan saçlar, psikolojik olarak bir çöküş olabilmektedir. Çoğu kadın beyazları kapatmak için farklı renkteki boyalara başvurmaktadır. Ancak, saçı yıpratmadan beyaz saçların çıkmasını durdurmak mümkündür. Evde hazırlayacağınız doğal yöntem ile aynı zamanda saçlarınız daha canlı ve gür görünecektir.
Soğan Kürü Tarifi Soğan kürü, saç köklerini beslemesinin yanı sıra renk pigmentleri üzerinde de oldukça etkilidir. Bu nedenle evde hazırlayarak saçlarınıza bakım yapabilir ve zaman içerisinde saç beyazlamalarını azaltabilirsiniz.




3 tane kuru soğanı soyarak kesin ve blenderdan geçirin. İçerisine 1 su bardağı su ekleyerek püre kıvamına gelmesini sağlayın. Haırladıığınız soğan kürünü temiz saç köklerinize masaj yaparak uygulayın. Yaklaşık 2 saat boyunca saçınızda beklettikten sonra saçınızı yıkayın. Haftada 2 kez uygulayın ve belirli bir süre sonra beyazların çıkmadığını veya azaldığını fark edeceksiniz.
Bu kür aynı zamanda başınızdaki iltihap veya sinüzit sorunlarınızdan kurtulmak için de önem taşımaktadır. Soğanın en güçlü antibiyotiklerden biri olduğunu unutmayalım.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …