Cuma , 26 Nisan 2024

Bilim Kurulu Üyesi Ünal: Önümüzdeki aylar çok tehlikeli sıkı tedbirler yeniden gelebilir


‘400’LERİN ALTINA İNECEĞİNİ UMUYORDUK’



Vaka sayılarındaki düşüşün bu aylar için yeterli olmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Ünal, biraz daha tedbirli olmak gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Ünal, “Haziran sonundan itibaren biz rakamların 500-400’lerin altına ineceğini umuyorduk. Ama maalesef o düşüş yavaşladı. Ben böyle gideceğini tahmin ediyorum. Böyle gitmesini istemiyorum; ama Temmuz-Ağustos ayında böyle giderse Eylül-Ekim aylarında yeniden kıpırdanma mevsimi gelebilir.



Bu aylarda biz 100, 50, hatta 0 vakalarını görelim ki Ekim-Kasım ayında griple beraber ‘ikinci atak’ dediğimiz olay gerçekleşirse oraya hazırlık olsun. Yine hazırlıklar yapılıyor; ama bir türlü sıfırlayamadık. Sonuç olarak yeniden düşmeye başladı; ama bu düşüş hızı yeterli değildir.



Düşüş hızını artırmak için vaka sayısını azaltmak için bütün güç, alınacak her türlü tedbir vatandaşların elinde. Artık bunu bilmeyen yoktur; maske, mesafe, el temizliği. Ama bütün bunlar konuşulmasına rağmen bir türlü vatandaşlarımız tarafından maalesef belli adımlar atılamıyor” ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …