Cumartesi , 27 Nisan 2024

Böbreklerinizin İyi Çalışmadığını Gösteren, Kesinlikle Dikkat Etmeniz Gereken 7 Belirti






Böbreklerinizin yeterli çalışmadığını gösteren belirtileri sizler için derledik… Bu maddelere çok dikkat etmelisiniz!
İşte onlar…
1. Kaşınan ve kurumuş deri…Böbreklerin yeterli çalışmaması vücuttaki suyun israf edilmesine neden olur; ve bu da cildin kurumasına ve kaşınmasına sebep olur.
2. Kötü nefes Kanda toksin miktarının artması ağzın tadının, florasının ve kokusunun değişmesine sebep olur bu da böbrek rahatsızlıklarıyla ilişkilendirilebilir.
3. Şişmiş bilekler Böbrekler yeterli çalışamadığı zaman vücuttan ekstra suyu atmakta başarısız olurlar. Bu da ellerin, ayak bileklerinin ve ayakların şişmesine ve içerisinde ödem tutmasına sebebiyet verir.
4. Yüksek tansiyon Dolaşım sistemi ve böbrekler birbirine bağlı olarak çalışır. Böbrekler yeterli çalışmadığı zaman suyu israf ederler bu da kanın içerisindeki su miktarının azalmasına neden olur. Böylece yoğunlaşan kan yüksek tansiyona sebebiyet verir.




5. Göz altı torbaları Göz altı torbalarının oluşumu nedenleri arasında böbreklerin yetersiz çalışması da sayılabilir.
6. Baş ağrısı ve geçmeyen yorgunluk…Böbrekler uygun çalışmadığı zaman kırmızı kan hücreleri yeterli miktarda üretilemez. Kırmızı kan hücreleri oksijen taşırlar ve yeterli miktarda oksijen taşınmazsa kişi kendisini sürekli halsiz hisseder.
7. Uyku problemleri…Böbrekler gerektiği gibi çalışmayınca vücuttaki toksin miktarı artar ve bu da uyumayı zorlaştırır.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …