Çarşamba , 1 Mayıs 2024

Bu 3 İlde Yaşayanlar! Naci Görür 3 İli Uyardı: ‘Kahramanmaraş Kadar Yıkıcı Olacak!’





Prof. Dr. Naci Görür’ün yaptığı açıklamalar şöyle
“Bundan Sonra Maraş’tan Hatay’a Kadar Büyük Deprem Beklemiyoruz” Ama bu bölgelerde büyük yıkımlar olabilir.. :
Maraş depremleri olduğunda dedik ki güneyde Adana havzasına ve Hatay yöresine dikkat etmek gerekiyor. Oralarda da kırılmamış faylara enerji transferi olacağı için kırılıp deprem üretebilirler. Şimdi Hatay’da 6.4 deprem oldu, bu küçük değil. Daha Türkiye sınırları içerisinde Ölüdeniz fayında yani Maraş’tan Hatay’a kadar olan kısımda büyük bir deprem beklemiyoruz. Belki Türkiye sınırları dışarısında olursa o da bizi şu an pek ilgilendirmiyor.





“Adana’ya Enerji Transfer Edilmiş Olabilir”
Adana’da biraz dikkatli olmak gerekiyor. Orayı bekliyoruz çünkü orada Doğu Anadolu fayının kolları var. Oraya enerji transfer edilmiş olabilir, onlardan biri tetiklenmiş olabilir ve deprem üretebilir. Adana’da dikkatli olmak lazım.





Bir bu Maraş depremleri özellikle Malatya civarlarında Sürgü fayı kırılınca 7.6, belki Malatya fayı batısında, kuzeyinde Ovacık fayı ve daha doğuya doğru gidince Karakoçan fayında da biraz enerji transferi olmuş olabilir. Oralara da dikkat edilmesi lazım. Hem halk bilsin, hem yerel yönetimler bilsin yani bir bakıma teyakkuzda olmak bakımından.




Sonraki Haber

Onlarca yaralı var

Onlarca yaralı var Otobanda Can Pazarı: 14 Kişi Yaralandı Muğla’nın Milas ilçesi ile Yatağan ilçesi …