Cuma , 26 Nisan 2024

Bu Belirtiler Kanser Hastalığının Habercisi…





Tansiyon yüksekliği, boyun omurlarında kireçlenme, sinir basıları, kas spazmları benzer biçimde patolojileri düşündürür. Başta basınç hissiyle birlikte görmede bulanıklık: Göz tansiyonu, gözün arka tabakalarında kanama, yırtılma olması.





GÖRME BULANIKLIĞI:
Katarakt, gözün optik sisteminde bozukluk, şeker ve tansiyon hastalığına bağlı göz damarlarında hasarlanma, göz sinirinin rahatsızlıkları, gözün saydam tabakasının hastalıkları, kafa arasında görme merkezinin hastalığı.





BAŞ DÖNMESİ:
Tansiyon yükselmesi ve düşmesi, iç kulaktaki balans organının hastalıkları, sıvı noksanlığı, kansızlık, tuz dengesi bozukluğu, vitamin noksanlığı, kafa arasında tazyik artışı, görme bozuklukları, beyin sapı hastalıkları.
BURUN K-ANAMASI :





Pıhtılaşma sistemi rahatsızlıkları, kandaki pulcukların sayısının ve fonksiyonunun az olması, gerilim yüksekliği, kan sulandırıcı ilaçların zararlı etkisi, burun arasında kılcal damar yumağının olması, ileri dönem karaciğer-böbrek hastalığı, burun arasında enfeksiyon.





SES KISIKLI:
Larenjit denilen boğaz enfeksiyonuna yahut alerjiye bağlı ses tellerinde ödem olması, ses tellerinde nodül, ses tellerini yöneten sinirin felci, guatra bağlı şekilde ses telleri sinirinin basıya maruz kalması, ses tellerinin aşırı kullanımı, guatr ameliyatlarında ses telleri sinirinin zarar görmesi, fazla sigara içenlerde larenks organının kanseri. Ses kısıklığı pek oldukca kanser türünde ilk alemet olarak kabul ediliyor.





DİŞ ETİ KANAMASI
Ağız hijyeninin fena olması, diş eti enfeksiyonları, diş taşları, vitamin noksanlıkları, pıhtılaşma sistemi rahatsızlıkları, karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları, nadiren kan kanserine bağlı pıhtılaşma sisteminin bozulması.





BUNLARI CİDDİYE ALIN
1 günden uzun vakit idrar, 3 günden uzun zaman dışkı yapamama.
Ellerde ve/veya ayaklarda kuvvet ve duyu kaybı olması. Baş dönmesi. (Tek başına yahut çarpıntı, terleme ve bilinç değişikliğiyle beraber)





Karın ağrısı ile beraber; ateş, bulantı, kusma, iştahsızlık, halsizlik şeklinde belirtilerden bir veveyaha fazlasının olması.
Tekrarlayan ateş ve birlikteinde bulantı, kusma, karın ağrısı, nefesdarlığı, çarpıntı benzer biçimde şikâyetlerin bir ya da bir kaçı.

Ciltte sararma veya morarma gibi renk değişiklikleri.
Vücudun herhangi bir yerinde gelişen ağrılı veya ağrısız şişlikler.
Dinlenmeyle geçmeyen yorgunluk.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …