Salı , 30 Nisan 2024

Bunaltıcı sıcakların ardından bu bölgeler için flaş uyarı..





Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu’da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güneybatı Ege’de kuvvetli (40-60 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.SAAT VERİLDİ CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise İstanbul için yağış uyarısında bulundu. Şen’in açıklamaları şu şekilde:Bugün öğleden sonra Edirne Çanakkale Kırklareli de kuvvetli yağmur bekleniyor. İstanbul’da yağmur bu gece yarısından sonra başlar cumartesi öğleden evvel kuvvetli sağanak yağış var.Su baskınları yapar.





Orman yangınları açısından. Antalya’da yağmur bugün aksam az. Yarın öğleden evvel daha kuvvetli olur. Rüzgar güneye dönecek nem artacak. Muğla’da yağış yok. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova çevrelerinde bugün 38-40 derece sıcaklık beklenirken gece saatlerinde ise 22-24 derecelere kadar inmesi bekleniyor. Başta İstanbul olmak üzere Sakarya, Yalova, Kocaeli ve çevrelerinde meteorolojik verilere göre iri dolu riski var. Cumartesi sabaha karşı sıcaklıklarda düşüş yaşanırken, vatandaşlar tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA İstanbul’da Meteoroloji’nin değerlendirmesinde; 7 Ağustos Cumartesi yerel kuvvetli olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ani sel, su baskını, dolu yağışı, kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.





İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Trakya bölgesinde bugün akşam saatlerinde kuvvetli sağanak beklendiği açıklandı. Yetkililer, Kırklareli il geneli ile Edirne’nin kuzeyi olan Lalapaşa, Süloğlu ve Havsa ilçelerinde kuvvetli sağanak beklendiğini açıkladı.





Tekirdağ’ın kuzeyi, Hayrabolu, Muratlı, Çorlu, Ergene Çerkezköy Kapaklı ve Saray ilçelerinde de kuvvetli sağanak bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı vatandaşın dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.MARMARA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Trakya kesimi, gece saatlerinden sonra ise doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.





EGE Az bulutlu ve açık, kuzey ve kıyı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Güneybatı kesimlerde rüzgarın öğleden sonra güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat)esmesi bekleniyor.AKDENİZ Kıyılarının az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Orta ve Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Batı Akdeniz’de öğleden sonra güney yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat) esmesi bekleniyor.İÇ ANADOLU Az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, öğleden sonra Sivas’ın doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.




Sonraki Haber

Covid aşısı olanlar dikkat

Covid aşısı olanlar dikkat Dünyaca ünlü ilaç şirketi AstraZeneca, onlarca insanın ölümüne neden olduğu iddia …