Cuma , 26 Nisan 2024

Cilt Lekeniz Varsa Denemeye Değer 10 Farklı Tarif






İster açık ister koyu bir tene sahip olun, cilt lekeleri çok belirgin olmasalar bile rahatsız edicidir. Cildimizi temizlemek ve beslemek için yaptığımız onca şeyden sonra orada hala öylece durmaları, gözümüze çarptıkça bizi hoşnutsuz kılar. Hele bazı lekeler var ki, yüzümüzün en göze çarpan noktalarında sinir bozucu şekilde aynadan bize göz kırpar adeta.
Lekelerin başlıca oluşma nedeni güneş. Cilt tipiniz ve hassasiyetinize göre kısa veya uzun süreli, az veya çok güneşe maruz kalmak leke oluşumuna neden olur; ayrıca kırışmalara da.
Yani önce güneşten sakınmak gerekiyor, hem de yalnızca yaz aylarında değil, yıl boyunca. Eğer çok açık renk ve hassas bir cildiniz varsa koruma faktörlü güneş kremlerini, güneşin varlığını hissettirdiği günlerin tümünde kullanmalısınız.
Portakal kabuğu : Portakal kabuğunda bol miktarda C vitamini ve antioksidan vardır. Cildi canlandırır aynı zamanda lekeleri yok eder.
Portakal kabuklarını kesip suya atın bu karışımı yüzünüze sürebilirsiniz.
Papaya : Papayayı ezip ılık sütle karıştırın ve yüzünüzdeki lekelerin üstüne yavaş yavaş sürün ve biraz bekletip durulayın.
Sarımsak : Sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor. Sivilceli ya da lekeli yere sarımsağı sürün, sonuç olumlu olacaktır.
Patates : Patateste bol miktarda bulunan nişasta lekeleri onarır. Göz altı morluklarına da iyi gelir.




Üzüm çekirdeğinin özü : Üzümün çekirdeğinin özü dezenfektan niteliğindedir.
Suyun içine damlatacağınız 2-3 damla özü damlatıp yüzünüze sürün.
Limon suyu : Limon yağlı ciltler için bir tonik vazifesi de görür, aynı zamanda siyah noktaları da geçirir ve gözenekleri temizler.
Aloe vera : Aloe veranın yaprağında bulunan jel, lekeleri onarır ve cildi yeniler. Yaprağını alıp lekeli yere sürün biraz bekledikten sonra yıkayın.
Domates suyu : Domates C vitamini kaynağıdır ve güçlü bir antioksidandır. Kabuklarını soyup, püre yapın. Yüzünüze yavaş yavaş sürün, 10 dakika kadar bekletip durulayın.
Salatalık : Salatalık lekeleri temizler ve cildi iyileştirir. C vitamini içerirken aynı zamanda antioksidan özelliğine sahiptir. Salatalığın kabuklarını lekeli yerlere sürebilirsiniz.
Havuç veya havuç suyu : Havucu direkt olarak ya da havuç suyunu lekeli yere sürün. Biraz bekletip yıkayın.
Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen…

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …