Cumartesi , 27 Nisan 2024

Çocuklu ailelere 600 TL’ye varan tek seferlik yardım!





ÇOCUKLU AİLELERE 600 TL’YE VARAN ÖDEME
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım programında yer alan ‘Doğum Yardımı’ kapsamında; birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL nakit destek veriliyor.





15.05.2015 tarihi ve sonrasında canlı doğum gerçekleştiren Türk vatandaşlarına ve Mavi Kart sahiplerine doğum yardımı yapılıyor.
Bu yardımdan faydalanmak için başvuru önceliği annenindir. Annenin Türk vatandaşı/Mavi kartlı ya da sağ olmaması halinde, başvuru aynı şartları taşıyan baba tarafından yapılabiliyor.





KİMLER FAYDALANABİLİR?
Yurt içinde ve yurt dışında 15.05.2015 tarihinde ve sonrasında canlı doğum gerçekleştiren Türk vatandaşları ve Mavi Kart sahipleri bu yardımdan faydalanabilmektedir.





DOĞUM YARDIMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIR?
Doğum Yardımı ödemeleri yapılan başvurunun Doğum Yardımı Sistemine (DYS) girildiği ayı takip eden ay içerisinde hak sahiplerince PTT şubelerinden çekilebilmektedir.
Doğum parasının yatıp yatmadığı sorgulama işlemleri ise e-devlet üzerinden yapılabiliyor. e-devlet’te bulunan “Doğum Parası” sekmesi üzerinden doğum parasın kontrol edebilirsiniz.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …