Pazar , 28 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri peş peşe verdi bundan sonra ücretsiz olacak…





Karadeniz doğal gazının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.
Bu projenin sismik aramasından sondajına, kuyularının açılmasından borularının döşenmesine, gazın sisteme verilmesine kadar tüm aşamalarında önceki dönem Enerji Bakanı Berat Bey, daha sonra Fatih Bey’in; tüm bunların yanında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının tüm yönetim kurulu ve başkan ekibine teşekkür ediyorum. BOTAŞ’a, mühendislerimize, işçilerimize milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Kendi doğal gazımızı kullanacak vatandaşlarımızdan da ülkemizin bu değerinin keyfini huzurla, hayır duayla çıkarmalarını bekliyorum.





Kendi gazınızı kullanmanız elbette önemlidir ama insanlarımızın aklına şu soru da muhakkak gelecektir: Ülkemizin kendi gazını kullanması benim günlük hayatıma ne katkı sağlayacak? Size bay bay Kemalvari yalanlarla bir şeyler söyleyecek değilim. 21 yıldır bu ülkede yaptığımız her eseri, kazandırdığımız her hizmeti hep bu soruya cevap verecek şekilde planladık.





DOĞAL GAZ BİR YIL ÜCRETSİZ OLACAK
Şimdi sizlerle ülkemizin her bir hanesindeki doğal gaz faturasını düşürecek iki müjdeyi paylaşmak istiyorum. Vatandaşlarımızın mutfak ve sıcak su tüketimini bir yıl boyunca ücretsiz veriyoruz.
Isınma tüketimi bir ay boyunca ücretsiz olacak.”





“İNANDIK VE SONUNDA BAŞARDIK”





Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de törende açıklama yaptı. Dönmez’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
“Umutla çıktığımız bu yolun sonu müjdelerle noktalandı. Türkiye’nin bugün geldiği nokta sabrın, azmin, çalışmanın, bir olmanın sonucudur. Hazreti Nuh’a gemileri yaptıran irade, Fatih’e gemileri karatan yürüten o kararlılık, dünya tarihinde dirilişin ve yükselişin ilanıdır. 100 yıl önce Samsun’a giden Mustafa Kemal’in taşıdığı bağımsızlık meşalesi bir milleti küllerinden yeniden diriltti. 100 yıl sonra bir başka gemi. Fatih Sondaj Gemisi, bir milletin kaderinin değişmesinde başrol oynadı. Bize düşen çalışmak, gayret etmekti. Yılmadık, ümitsizliğe kapılmadık. İnandık ve sonunda başaracağımızı biliyorduk.





Proje tam kapasiteye ulaştığında, Türkiye’nin mevcut doğal gaz ihtiyacının yaklaşık yüzde 30’unu karşılayacak. Keşfimiz, tüm konutların 35 yıllık ihtiyacını tek başına karşılayabilecek kapasiteye sahip.” Kaynak: Haber7

Sonraki Haber

Maalesef Kaybettik

Maalesef Kaybettik Bir Gün Önce Şampiyon Olan Milli Sporcu Ağaca Asılı Halde Bulundu! Hastaneye kaldırılan …