Cumartesi , 27 Nisan 2024

Deprem kahini olarak tanınan Frank Hoogerbeets’den yeni tahmin





Nokta atışı yaptı
Twitter hesabından dana öncedeki paylaşımları kontrol edildiğin dünyanın birçok yerinde harita üzerinden işaretleyerek deprem olacağını öne süren deprem kahini 3 Şubat’ta Türkiye tahminini yapmıştı. 6 Şubat’ta ise meydana gelen Kahramanmaraş depremin sonrasında attığı tweeti 100 milyondan fazla etkileşim almıştı.





San Andreas fayını işaret etti
Kahramanmaraş’ta yaşanan felaket sonrası Kuzey Anadolu Fay hattıyla neredeyse birebir aynı olan San Andreas fayı üstündeki Los Angeles’ta, tedbirler alınmaya başladı. Amerika medyasında, Türkiye ve Suriye’de büyük yıkıma yol açan depremlerin sonrasında Los Angeles’ta inşaat yönetmeliğinin güncelleneceğini açıkladı.

Los Angeles’taki inşaat yönetmeliğinin yenilenmesi ve esnek olmayan tüm yüksek binaların 10 yıl içerisinde güçlendirilmesi kararı alındı.





Deprem kahininden yeni deprem tahmin
6 Şubat depremlerini tahmin etmesinden sonra popüler hale gelen Hollandalı ‘gökbilimci’ Frank Hoogerbeets, bir kez daha deprem tahminleri ile gündemde. Hoogerbeets’in YouTube kanalındaki tahminleri, Rusya’dan İran’a birçok ülkede haberleştirildi. Sözde uzman, Mart ayının ilk haftasının olağanüstü kritik olduğunu ileri sürüp 8 büyüklüğüne ulaşabilecek bir deprem beklediğini ifade etti.





Büyük deprem için yeni tahmin
Söz konusu açıklamasında ‘deprem olacağını’ iddia eden Hollandalı, 15-17 Mart tarihini işaret etti ve en geç 16-19 Mart tarihleri arasında bir büyük deprem yaşanacağını öne sürdü.

Sonraki Haber

Bazı yerler çökmüş ve batıyor

Bazı yerler çökmüş ve batıyor Naci Görür İskenderun’u uyardı: Bazı yerler çökmüş ve batıyor! Bazı …