Salı , 30 Nisan 2024

Diyanet İşleri Başkanlığı Duyurdu: Düşük KPSS Puanı ile Personel Alımı





Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yılın sözleşmeli kamu personeli alımıyla alakalı bir duyuruda bulundu. Yayımlanan duyuruda KPSS ile 50 puan alanların personel olarak alınacağı bildirildi.



Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yılın sözleşmeli kamu personeli alımıyla alakalı bir duyuruda bulundu. Yayımlanan duyuruda KPSS ile 50 puan alanların personel olarak alınacağı bildirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı bugün yayımladığı duyuruda Taşra Teşkilatı için personel alımı yapacağını söyledi. Taşra Teşkilatında çalışmak üzere 5 bin kamu personeli alımı yapılacak. Peki personel alımı için gereken şartlar nelerdir? Kimler 5 bin kamu personeli arasına girebilir? Detaylar haberimizin devamında…



Başvuru Şartları Neler?
5 bin kamu personeli arasına girmek isteyenlerin 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48.maddesinde bulunan şartları taşıması gerekiyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde bulunan ortak nitelik şartını yerine getirmek gerekiyor.

Unvan gruplarına göre belirlenen tabloda 20 Ekim 2020 tarihi itibariyle belirtilen öğrenim durumlarına sahip olunması gerekiyor.



Kişilerin başvuruda bulunacağı unvan için çalışmaya herhangi bir engellerinin bulunmaması gerekiyor.
Kur’an kursu öğreticiliği için başvuru yapacakların bayan olması gerekiyor.

Hafız kontenjan gruplarına başvuru yapanlar için hafızlık yapıyor olmaları gerekiyor.



Hali hazırda başkanlığın teşkilatında kadrolu ya da sözleşmeli olarak çalışıyor olunmaması gerekiyor.
Belirtilen diğer şartlar ise şöyle;

Her aday yalnızca bir görev grubu için yani bir unvan grubu için sınava başvuru yapabilecektir.



Hali hazırda sözleşmeli olarak çalışanlar için Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1.maddesinde istisna olarak görülenler haricindeki kişiler, sözleşmelerinin fes edilmesi sebebiyle görevlerinden ayrılırlarsa fesih tarihinden 1 yıl geçmediği sürece başvuruları kabul edilmeyecektir. Bu konunun sonradan anlaşılması durumunda yerleştirmeleri yapılanların sözleşmeleri iptal edilecektir.

Sonraki Haber

Covid aşısı olanlar dikkat

Covid aşısı olanlar dikkat Dünyaca ünlü ilaç şirketi AstraZeneca, onlarca insanın ölümüne neden olduğu iddia …