Cuma , 26 Nisan 2024

Dünyayı yöneten ailelerin gözdesi Diyarbakır’da…





“Tapınak, Zerzevan kalesinin altındaki ana kayaya oyularak inşa edilmiş. Roma’nın gizem dinine ait olan tapınakta Mithras’a ait semboller günümüze kadar ulaşmış. Mithras dini ritüellerini en iyi anlatan ve en iyi korunmuş tapınak. Tapınağın giriş kapısında ise yazıt ve semboller açık bir şekilde görülüyor.





Mithras dini Roma’nın egemen olduğu bütün topraklarda özellikle askerler, tüccarlar ve aristokratlar arasında oldukça yaygındır. Dinsel törenleri gizlidir ve dışarıya tamamen kapalıdır. Mithras dinine katılacak kişi on iki eziyeti çekmek zorundadır.





”BELGESEL KANALLARI SIRAYA GİRDİ Uluslararası Dünya Anıtlar Sitler Konseyi ICOMOS’un uluslararası bilimsel komitesi ICORP tarafından hayata geçirilen “ICORP-On The Road” projesi kapsamında belgesel serisi için Nepal Katmandu’da çekimler yapan ekip, 2. bölümde yer alacak Zerzevan Kalesi çalışmalarını tamamlamış.History Channel’ın 6 bölüm halinde 6 ülkede çekeceği belgesel serisinde yer alan Zerzevan Kalesi çekimleri de tamamlanmış. Ayrıca National Geographic’te belgesel çekimlerini yapmak için harekete geçmiş. Oscar ödüllü oyuncu Morgan Freeman’ın National Geographic belgeseli için Diyarbakır’daki Mithras Tapınağına gelmesi bekleniyor.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …