Cuma , 26 Nisan 2024

Eğitime Ara Veriliyor. Sebebi ve Tarihi MEB Açıkladı





Okulların açıldığı 6 Eylül öncesinde vaka sayıları 20 bin seviyesinde seyrederken, yüz yüze eğitim sonrasında vaka sayıları 25 bin ila 28 bin sayılarında değişkenlik gösteriyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce yaptığı açıklamasında okulların ve üniversitelerin açık olmasının vaka sayılarına etki ettiğini doğrulamıştı. Bakan Özer, dijital eğitime yatırım yapanların okulların açık kalmasını istemediğini vurgulamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı, okulların kapanacağı tarihi yayınladığı takvim ile duyurdu. İşte MEB’den konuyla ilgili yapılan açıklama ve yaşanan son gelişmeler…





Okullar Kasım’da Eğitime Ara Veriyor!
Ekim ayının sonlarına doğru 18 milyon öğrenci, 1.2 milyon öğretmen ve aileleri okulların kapanacağı tarihi araştırıyordu. Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim yılı çalışma takvimini yayınladı. Yayınlanan takvime göre öğrenciler yüz yüze eğitime 1 hafta ara verecek. İşte MEB tarafından açıklanan tarihler;
Birinci dönem 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek.





24 Ocak-4 Şubat 2022 tarihlerinde yarıyıl tatili (15 tatil) uygulanacak.

6 Şubat Pazartesi günü İkinci dönem başlayacak.

2. Ara Tatil 11-15 Nisan 2022 tarihlerinde uygulanacak.

17 Haziran Cuma günü 2021-2022 eğitim öğretim yılı sona erecek.

Ara Tatil Yarıyıl Tatili ve Yaz Tatilleri Kaç Gün Sürecek?





Önceden tatil planlaması yapacak vatandaş ve öğrenciler için en çok merak edilen konuların başında tatillerin kaç gün süreceği geliyor. Özellikle kısa süre uygulanacak ara tatillerde seyahat edecekler tatillerin kaç gün süreceği merak ediliyor. İşte ara tatil, yarıyıl tatili ve yaz tatili detaylı takvimi;





Birinci ara tatil olarak bilinen Kasım tatilinde okullar 12 Kasım Cuma günü kapanacak. Cumartesi ve Pazar günleri ile birlikte 1. ara tatil 9 gün olarak uygulanacak.
Öğrencilerin değimiyle 15 tatil olarak bilinen yarıyıl tatili, 21 Ocak’ta birinci dönemin sona ermesiyle başlayacak. Hafta sonları dahil olmak üzere Sömestr tatili 16 gün sürecek.





İkinci ara tatil olan Nisan tatili 8 Nisan Cuma günü okulların kapanmasıyla başlayacak. Hafta sonları ile birlikte bu tatilde toplam 9 gün sürecek.





MEB’in yayınladığı çalışma takvimine göre 2021-2022 eğitim öğretim yılı 17 Haziran’da sona erecek. Yeni eğitim yılı (2022-2023) takvimi henüz açıklanmadığı için yaz tatilinin kaç gün süreceği tam olarak bilinmiyor. Okulların Ağustos ayının sonunda veya Eylül ayının ilk haftası açılması bekleniyor.





Yüz Yüze Eğitime Ara Veren Sınıf Sayısı 2 Bin 151 (Güncel)
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, gündeme dair kritik açıklamalarda bulundu. ABD’de okulların %2’nin kapalı olduğuna dikkat çeken Bakan, bu yıl ülkemizde okula devam oranın yüksek olduğunun altını çizdi.





Eğitime ara veren sınıf sayılarının güncel verileri merak edilirken Özer ” Bugün itibariyle (dün) 850 bin sınıftan, 2151’i kapalı.” ifadelerini kullandı. 2 bin 151 sınıftaki öğrenciler MEB’in yeni uygulamaya geçirdiği sistem ile birlikte 10 günlük karantina sonrasında yüz yüze eğitime geri dönüş sağlıyor. Bu süreçte öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için canlı sınıf uygulaması kullanılıyor.





Okulların Açık Kalmasına İki Kesim Karşı!
Okulların kapanması veya açık kalması hakkındaki farklı görüşler ortaya atılırken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tartışmalara son noktayı koydu. Okulların açılmasına direncin birçok nedeni olduğunu söyleyen Özer, ek olarak iki neden belirtti.





Dijital içeriklere yatırım yapanların okulların açılmasını istemediğinin altını çizen Bakan ” kincisi sistemde onlarca öğrencilere zoom ortamından ders verenler var. Yüz yüze eğitimle o ihtiyaç ortadan kalkıyor. Olay sadece eğitim meselesi değil.” diyerek ekonomik dinamiklere vurgu yaptı.





Yüz Yüze Eğitim Öncesi ve Sonrası Vaka Sayıları!
Okullar ve üniversitelerin açılmasıyla birlikte yaklaşık 18 milyon İlkokul, ortaokul, lise öğrencisi ile beraber 5 milyon üniversite öğrencisi ülke genelinde hareketliliğe neden oldu. Uzmanlar vaka sayılarında yaşanan artışın gayet normal olduğunu ifade eden açıklamalar yaparken yüz yüze eğitim öncesinde ve sonrasında açıklanan vaka sayıları arasında belirgin bir fark yaşanmaması herkesi sevindirdi. Özellikle şehir dışında okuyan üniversite öğrencilerinin eğitim alacakları illere seyahat edecek olması herkesi düşündürüyordu.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …