Cuma , 26 Nisan 2024

EL YIKAMA, SOSYAL MESAFE ARTIK YETERLİ OLMAYACAK






ABD’nin kuzeybatısındaki Washington eyaletinde bulunan Mount Vernon’da tek bir kişinin koro provasında en az 45 kişiye vi-rüsü bulaştırdığı görüldü. Vi-rüsün bulaştığı bazı kişilerin, prova boyunca vi-rüsü bulaştıran kişiye 2 metreden fazla yaklaşmadığı tespit edildi.




Benzer bir olay da Çin’in Guangju kentinde yaşandı. 24 Ocak akşamı bir restoranda yemek yiyen ve koronavi-rüs taşıyan bir kişi, aynı mekandaki dokuz kişiye daha vi-rüs bulaştırdı.




Restoranda yapılan araştırmada, vi-rüsün bulaştığı dokuz kişinin oturma düzeninin klimanın hava üfleme yolu üzerinde olduğu görüldü. Hava akım düzeni, klimanın vi-rüsü 6 metre uzağa kadar taşımış olabileceğini ortaya koydu.




Bilim insanlarının Covid-19 hastalığına yol açan yeni tip koronavi-rüsün her türünün hava yoluyla bulaşıp bulaşmadığını ve bu bulaşın nasıl olduğuna dair daha detaylı araştırmalar yürütüyor. Ancak şu ana kadar elde edilen bulgular, hava yoluyla bulaşmanın mümkün olduğuna işaret ediyor.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …