Cuma , 26 Nisan 2024

Emekli Maaşının Zam Oranı Ortaya Çıktı





Bu yıl emekliler Temmuz ayında alacakları zam miktarı hakkında yapılan haberleri takip ediyor. Gelen son haberlere göre ise memur emeklilerine enflasyon farkı ödemesi yapılacak. Şuana kadar Ocak-Mart enflasyonu yüzde 3.71 çıkmasıyla memur emeklileri için yüzde 0.71 enflasyon farkı oluştu.. Takvim’in haberine göre; Merkez Bankası Nisan ayı beklenti anketine tahminlerine göre yılın ilk yarısında enflasyon yüzde 7.09 olarak gerçekleşebilecek. Söz konusu tahmin gerçekleşirse emekliler yüzde 4.09 enflasyon farkı alabilecek. Böylece en düşük emekli 3 bin 20 liradan 3 bin 234 liraya çıkacak.





Ayrıca emeklilerin bayram ikramiyelerinin ramazandaki ilk ödemesini Mayıs başında, Kurban Bayramı ödemesini de Temmuz ortasında yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ikramiye ödemelerine ilişkin yapılan açıklamalarda, ”Yaklaşık 3 yıl önce emeklilerimize bayramlarda biner lira ikramiye ödeme sözü vermiş, bu uygulamayı hemen başlatmıştık. Enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin ramazandaki ilk ödemesini mayıs başında, Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasında gerçekleştireceğiz.” İfadeleri belirtilmişti.




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …