Pazar , 28 Nisan 2024

Emekli olmak isteyenlere 1 Kasım uyarısı!





Vergi ve SGK prim borçlarının yeniden yapılandırılarak, prim borcu nedeniyle sigortalılık süreleri durdurulanlara sağlanan avantajlı ihya (canlandırma) başvuru süresi ise 1 Kasım 2021 tarihinde sona eriyor. Vergi ve SGK prim borçlarının yeniden yapılandırılarak peşin ya da taksitle ödenmesine ilişkin başvuru süresi 30 Eylül’de sona ermişti. 4/b (Bağ-Kur) prim borcu nedeniyle sigortalılık süreleri durdurulanlara sağlanan avantajlı ihya (canlandırma) başvuru süresi ise 1 Kasım 2021 tarihinde sona eriyor.





FIRSATI KAÇIRMAYIN Sözcü gazetesinden Sezgin Özcan’ın haberine göre, durdurulan sigortalılık sürelerinin tamamı, daha sonra sigortalı ya da hak sahipleri tarafından, talep tarihindeki asgari ücretten az olmamak üzere belirlenecek prime esas kazanç tutarı üzerinden yüzde 34.5 oranında hesaplanan prim tutarı ödenerek canlandırılabiliyor, yani yeniden kazanılabiliyor. 7326 sayılı Yasa’nın sağladığı avantaj ise durdurulan sigortalılık süreleri için ödenecek primlerin, sigortalılık süreleri durdurulmamış gibi değerlendirilerek ödenmesine imkan sağlaması.





Bu bağlamda, 4/b kapsamında tescilleri yapıldığı halde prim borçları nedeniyle sigortalılık süreleri durdurulmuş olanlar, durdurulan sigortalılık süreleri için ödeyecekleri primlerin sigortalılık süreleri durdurulmamış gibi değerlendirilerek, Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanmasını talep edebilecekler. Borcun ilgili olduğu döneme bağlı olarak da yüzde 70’lere varan avantaj sağlanması mümkün olabilecek.

Sonraki Haber

Maalesef Kaybettik

Maalesef Kaybettik Bir Gün Önce Şampiyon Olan Milli Sporcu Ağaca Asılı Halde Bulundu! Hastaneye kaldırılan …