Çarşamba , 1 Mayıs 2024

EPDK kararı belli oldu






TEDARİKÇİ FİRMALARIN ZORUNLULUKLARI
Tedarikçi firmalar bizlere sağlanan indirimden daha yüksek ceza kesemeyecek, alamayacak. Biz müşteriler sadece birkaç dakika içerisinde mesafeli bir sözleşmeyle bu tedarikçi firmaları değiştirebileceğiz. Üstelik bürokratik işlemler, evraklar eskisi gibi olmayacak.




CAYMA HAKKI VE SÜRESİ BİZDE: 14 GÜN
Biz müşteriler elektrik tedarikçisi firmalarıyla sözleşme imzaladıklarında her şartta 14 gün içerisinde ücretsiz, şartsız sözleşmeden cayma hakkı tanıyor. Özetle yeni çıkan düzenleme tamamen tüketicilerin lehine düzenlemeleri içeriyor. Ancak müşterilerin dikkatli olması gereken yerler var.




BİZ MÜŞTERİLER NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
Müşteriler tedarikçi firmaların bize arz ettiği birim fiyata dikkat etmeliler. Bize sunulan sabit birim fiyatlı tarifede sözleşme süresince birim fiyat değişmeyecek. Şayet indirim garantili tarife kullanacaksak sabit bir indirim oranı belirlenecek ve sözleşme süresince Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun açıkladığı birim fiyatlardan o oranda düşük elektrik kullanılacak. İşte bu noktada biz müşteriler bu iki şarttan farklı fiyatlandırma sunan ve fiyat değişikliği hakkını saklı tutan tedarikçi firmalardan uzak durmalıyız.

Sonraki Haber

Onlarca yaralı var

Onlarca yaralı var Otobanda Can Pazarı: 14 Kişi Yaralandı Muğla’nın Milas ilçesi ile Yatağan ilçesi …