Pazar , 28 Nisan 2024

Erdoğan’dan ek zam müjdesi İşte zamlı emekli, memur, bekçi, öğretmen hemşire, polis, imam maaşları..





Aralık ayı enflasyonun yüzde 13.58 çıkmasıyla birlikte memur, memur emeklisi, SSK’lı ve Bağ-Kurlu işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin aylıklarına bu aydan geçerli olmak üzere ödenecek zamlı maaşlar belli oldu.

Memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına yüzde 27.47, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına da yüzde 25.47 oranında zam yapılacak.





En düşük memur maaşı Yeni zamlarla birlikte En düşük memur maaşı 4 bin 444 liradan 5 bin 665 liraya yükseldi
Memura ek zam oranını açıkladı

Memurlarımızın maaşlarında Temmuz-Aralık ayı farkı ve toplu sözleşme gereği olarak toplamda %28 oranında bir artış yaptık. Böylece memurlarımızın maaş artış oranını %30,5’a çıkartarak onlara ilave destek sağlamış oluyoruz.
Emekliler





Emeklilerimizi maaşında ise genel olarak enflasyon oranı kadar artış zaten yapıyoruz. Buna ilave olarak düşük maaş alan emekliler ile ilgili yeni alt sınır belirledik. Hiçbir emeklimiz 2500 liranın altında maaş almayacak. Temmuz ayında hem memurlarımızın hem emeklilerimize yapılacak %7 toplu sözleşme artışına ek olarak şayet gerekiyorsa enflasyon farkı eklenecektir.”





Birbiri ardına yağan zamlar karşısında çaresiz kalan milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı yarın açıklanacak aralık ayı enflasyonuna çevrildi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) İstanbul’da perakende fiyatların aralık ayında yüzde 9.65 arttığını hesaplamıştı.




Sonraki Haber

Maalesef Kaybettik

Maalesef Kaybettik Bir Gün Önce Şampiyon Olan Milli Sporcu Ağaca Asılı Halde Bulundu! Hastaneye kaldırılan …