Cuma , 26 Nisan 2024

EYT’liler yasa çıkacak mı, ertelenecek mi diye endişeliyken İşverenlerden flaş bir talep geldi!





28 Şubat’ta Meclis’in açılmasıyla ilk görüşülecek madde olması beklenen EYT’de prim gün sayısı, çalışma yılı gibi koşullarda bir değişiklik olmayacak. Ancak EYT’li olarak çalışmak isteyenlerin işe başlaması için tanınan 10 günlük sürenin uzatılması gündemde. İşveren tarafı bu sürenin 3 aya çıkarılmasını talep ediyor.





AK Parti kurmayları TİSK temsilcilerine yeniden işe giriş süresinin uzatılmasının çalışanlara zararı olabileceğini bildirdi. Tekrar değerlendirme yapılmasını istedi. Ancak TİSK heyeti 3 aylık sürenin tanınmasında ısrarını sürdürdü. AK Parti’de bu konuda son karar henüz verilmedi.





EYT teklifinin 28 Şubat tarihinde Meclis’ten geçerek Mart ayı başında Resmi Gazete’de yayınlanarak kanunlaşması bekleniyor. Yasanın çıkmasının ardından hak sahiplerinin başvurusuna ve emeklilik işlemlerinin tamamlanmasına bağlı olarak farklı tarihlerde maaş ödemeleri olacağın işaret eden AK Parti kurmayları, normal emeklilikte de maaş için başvurunun üzerinden genellikle bir aydan fazla zaman geçtiğine işaret etti.

EYT’lilerin maaşlarının tarihi konusunda kesinleşme olursa 14 Mayıs’ta yapılması planlanan seçimlerden önce ödeme yapılabileceği kaydedildi.





Öte yandan EYT’yi beklerken depremde hayatını kaybedenler için de harekete geçildi. AK Parti kurmaylarına göre EYT’liyken depremde hayatını kaybedenlerin aileleri de bu düzenlemeden yararlanabilecek.

EYT’liler gerekli prim gün sayısı ve yılı dolduran ancak yaşının dolmasını bekleyenlerden oluştuğu için herhangi bir yasal düzenlemeye gerek kalmaksızın vefatın kesinleştirilmesinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu’nda yapılacak işlemler sonucunda yasal hak sahiplerine emekli maaşı bağlanabilecek.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …