Cuma , 26 Nisan 2024

HADİ HAYIRLI 0LSUN.. ERDOĞAN MÜ’JDEYİ VERDİ





Kademeli emeklilik üzerinde çalışılan bir başka model. Almanya modeli olarak da lanse edilen bu sistemde emeklilik için yaşı karşılayana kadar her yıl %2 kesintili emeklilik maaşı bağlanması masadaki seçenekler arasında güçlü biçimde duruyor. 4. formül ise prim tamamlama. Bu yöntemde eksik günler tamamlanacak.5. model ise Finlandiya modeli… Bu modelde ise Almanya benzeri emekliliğe kadar maaş kesintisi oluyor. Emeklilik yaşına gelindiğinde ise şartlar normale dönüyor.





ARALIK AYINDA MÜJDE VERİLECEK
Akşam’da yer alan habere göre; çalışmalar aralık ayına kadar tamamlanarak yol haritası kamuoyuyla paylaşılacak. 2023’ün ocak ayıda Emeklilikte Yaşa Takılanların yasal düzenlemesi hayata geçirilecek.





SÖZLEŞMELİ PERSONEL DE GÜNDEMDE
Çalışma hayatının bir başka başlığı sözleşmeli personel ilişkin de önemli adımlar atılacak. Kamuda ve belediyelerde bulunan tüm sözleşmeli personelleri kapsayacak çalışma ekim ayında Meclis’e gelecek.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …