Cumartesi , 27 Nisan 2024

hafta sonu için yeni uyarı…





Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya ve Siirt çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Kastamonu kıyıları, Sinop ve Samsun çevrelerinde, öğle saatlerinde ise Ordu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.





HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.





RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, güneydoğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
İSTANBUL İÇİN KAR AÇIKLAMASI





CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Önümüzdeki hafta sonuna doğru sıcaklık İstanbul’da 10 dereceye kadar çıkacak. Önemli bir yağış da yok. Hafta sonundan itibaren sıcaklıklar bahar değerlerine yaklaşacak. Baharı hissedeceğiz. Mart ayı son günlerinde 15 dereceyi de geçer. Nisan başıyla birlikte bahar geldi diyebiliriz. Kastamonu, Sinop ve Samsun, Ordu çevrelerinde öğlene kadar kar kuvvetli. Anadolu’da bugün kar hafifliyor. Buzlanma ve don ulaşımda ve tarım da problem yaratabilir” dedi.




Sonraki Haber

Bazı yerler çökmüş ve batıyor

Bazı yerler çökmüş ve batıyor Naci Görür İskenderun’u uyardı: Bazı yerler çökmüş ve batıyor! Bazı …