Cuma , 26 Nisan 2024

HANGİ İTTİFAKTA OLDUĞUNU AÇIKLADI





Şu an için iki ismin Cumhurbaşkanlığı konusunda bir araya gelmesi bir iddia olarak bilinmektedir. Millet İttifakı için bilinen tek aday olmak istediği düşünülen Abdullah Gül’ün adaylığına karşı çıkacak pek çok ismin varlığı tartışılmaya başlanmıştır.





Parti yetkilileri ise bu konu özelinde yaptığı açıklamada Abdullah Gül isminin masada yer almadığını belirtmiştir. Abdullah Gül’ün yeniden Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılıp katılmayacağı iddiası duyurulurken bu konu hakkında ve Abdullah Gül hakkında tüm merak edilenler ve çok daha fazlası sizler için hazırlandı…





Abdullah Gül Cumhurbaşkanı Adayı Olacak Mı? Türkiye Cumhuriyeti’nin 11. Cumhurbaşkanı olarak tanınan ve 2007 ile 2014 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı görevini yerine getiren Abdullah Gül’ün önümüzdeki 2023 yılı seçimlerinde adaylığını koyup koymayacağı tartışmalara konu almıştır. Şu anki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte bu konu hakkında özel bir görüşme sağladığı iddiaları yaygınlaşmıştır. Her iki isimden de bu konu hakkında net bir açıklama gelmediği gibi, çeşitli yazarlar ve yorumcular da ikilinin konuşsa ve bir araya gelse bile bunu inkar edeceklerini ifade etmiştir. Şu an için bu konu tam bir muammadır ve ilerleyen günlerde netlik kazanacağı bilinmektedir.





Abdullah Gül Aslen Nereli? Türk ekonomist ve Cumhurbaşkanı olarak yakından tanınan Abdullah Gül’ün aslen nereli olduğu merak edilmiştir. Kayseri’de hayata gelen Abdullah Gül’ün aslen yine Kayserili olduğu bilinmektedir. Abdullah Gül doğduğu ilde eğitimlerini büyük bir kısmını aldıktan sonra lisans eğitimi için İstanbul’a gitmiş ve hala burada ikametini sürdürmektedir.





Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı Süresi Ne Kadar? Türkiye Cumhuriyeti’nin 11. Cumhurbaşkanı olarak tanınan ve tam 7 yıl boyunca görevini sürdüren Abdullah Gül’ün kaç yıl boyunca görevini sürdürdüğü merak edilmiştir. Eski Cumhurbaşkanı Gül 28 Ağustos 2007’de görevini devralıp, 28 Ağustos 2014’te ise görevini teslim etmiştir. Toplamda ise yedi yıl boyunca Cumhurbaşkanlığı görevini sürdürdüğü bilinmektedir.Abdullah Gül Kaçıncı Cumhurbaşkanı? 2007 ve 2014 yılları arasında görevini sürdürdüğü bilinen Abdullah Gül’ün ülkemizin kaçıncı Cumhurbaşkanı olduğu merak edilen sorular arasında yer almıştır. Parlementer sistemde yer alan bilgilere göre Abdullah Gül’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin 11. Cumhurbaşkanı olduğu bilinmektedir.Abdullah Gül Ne Zaman Cumhurbaşkanı Seçildi? Ekonomist kimliği ve partili kişiliği ile tanınan Abdullah Gül’ün ne zaman Cumhurbaşkanı olarak seçildiği de merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçildiği tarih 28 Ağustos 2007 tarihidir. Bu tarihten sonra ise tam 7 yıl boyunca görevini icra edip, 28 Ağustos 2014’te görevini devretmiştir.





Abdullah Gül Partisinin Adı Nedir? Abdullah Gül’ün hangi partiden olduğu da merak edilmektedir. Fakat bilinir ki Abdullah Gül Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurucu üyelerindedir. Bu partinin kurulması ve gelişimi esnasında ciddi rollerde yer almıştır. Kısacası Abdullah Gül Ak Partili’dir.Abdullah Gül Şimdi Ne Yapıyor? Bir dönem Cumhurbaşkanlığı görevini icra eden Abdullah Gül’ün görevini devretmesinin ardından ne iş yaptığı merak edilmiştir. Abdullah Gül, 2014’te Cumhurbaşkanlığı görevini sonlandırdıktan sonra yine parti işleri ile ilgilenmiş ve siyasi bağlarını koparmamıştır.




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …