Pazartesi , 29 Nisan 2024

Herkesi sevinçten havaya uçuran haber..


UÇAKTA SORULARI YANITLADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurda dönüş sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. TOKİ konut projesindeki indirim müjdesine ilişkin değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TOKİ’den ev veya iş yeri alıp da geri ödemesi devam edenler için yüzde 25 peşin ödeme indirimi yapılacak” dedi.





“GENÇLERİMİZ PROJEYİ CİDDİ ANLAMDA SAHİPLENDİ”
Özellikle gençlerin TOKİ projesini ciddi anlamda sahiplendiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyet tarihinin en geniş, en kapsamlı konut kampanyasını başlatmış olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Ekim ayı sonuna kadar süreceğini ifade ettiğimiz başvurulara ilk gün 1 milyon talep gelmişti. Şu anda 5 milyona yaklaştı. Özellikle gençlerimiz projeyi ciddi manada sahiplendi. Kampanyaya gösterilen teveccüh aslında vatandaşımızın devletine olan güveninin bir işaretidir. Devlete güvendiği için de buna böyle ilgi gösteriyor” diye konuştu.





“250 ALT SEKTÖRÜ İLGİLENDİREN BİR EKOMOMİK HAREKETLİLİKTEN BAHSEDİYORUZ”
TOKİ yatırımlarının büyük bir ekonomik hareketliliği de beraberinde getireceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabii burada 422 milyar lirayı aşan bir yatırım değerinden, 200 binden fazla yeni istihdamdan, 250 alt sektörü ilgilendiren bir ekonomik hareketlilikten bahsediyoruz. Böylesine dev bir yatırım çarpan etkisiyle çok daha büyük bir ekonomik hareketliliğe zemin hazırlıyor. Özellikle bir süredir dengesiz görünüm sergileyen kira ve konut fiyatlarının da makul seviyelere düşmesini bekliyoruz; bu olacak, bundan hiç şüphem yok” şeklinde konuştu.

Sonraki Haber

6.9’un ardından yine deprem oldu

6.9’un ardından yine deprem oldu Yeryüzünde neler oluyor.. 6.9 Şiddetinde gerçekleşen depremin ardından bir deprem …