Cuma , 26 Nisan 2024

İki ülke arasında tansiyon yükseldi: Bölgeye çok sayıda polis gönderildi





Sırpları yaşadığı bölgede patlamalar başladı
Sırpların yaşadığı Kuzey bölgesinde gerçekleştirilecek olan 4 belediye için erken yerel seçimlerin yaklaşmasıyla bölgede patlama ve siren sesleri yükselmeye başladı. Kosova Merkez Seçim Komisyonu (KQZ) görevlileri bölgede bulunan ofislerine güvenlik güçleri eşliğinde geçebildi. Bölgedeki patlamalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Kosova polisleri, patlamalarda ses bombası, el bombası ve ateşli silahlar kullanıldığını, ölü ve yaralı bulunmadığı açıklamasında bulundu.





Yaptırımlar gerginliği tırmandırdı
Temmuz ayında Kosova Hükümeti Sırbistan’a mütekabiliyet ilkesi doğrultusunda ülkenin kuzeyinde yaşayan Sırpların Kosova’ya giriş çıkış yaparken Kosova Hükümetine beyan formu verilmesi ve Sırp makamları tarafından verilen araç plakalarının Kosova plakaları ile değiştirilmesi zorunluluğu getirileceği duyurdu. Bu açıklamanın ardından duruma tepki gösteren Sırplar kuzey bölgesine geçişleri kapattı. Uzun süre kapalı tutulan sınır Kosova hükümetinin barikatların kaldırılması şartıyla uygulamayı erteledi. Gerginlik sonrası iki ülke arasında uzlaşmaya varmak amacıyla görüşmelere yapılmaya başlanmıştı.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …