Perşembe , 2 Mayıs 2024

Korkulan oldu! 1 haftada 6 çocuğu öldürmüştü Çocukları öldüren virüs Türkiye’de görüldü Belirtileri…





“Strep A kalp hasarına yol açıyor”
Geçtiğimiz hafta, Avrupa ve ABD’de alarm yaratan Strep A bakterisi nedeniyle 10’dan fazla çocuk yaşamını yitirdi. Prof. Dr. Güven, daha çok boğaz enfeksiyonuna yol açan Strep A etkeninin ülkemizde de görülmeye başlandığını söyleyerek bu bakterinin doğru antibiyotik dozu ile tedavi edilmediğinde ileride ciddi kalp hastalıklarına yol açabileceğini kaydetti. Prof. Dr. Güven, “Çocuklarda boğaz ağrısı, ateş, bazen uzun sürebilen ateşe neden olabiliyor A grubu streptokok enfeksiyonlarında. Bunlar sadece boğaz enfeksiyonuna değil, tedavi edilmezse uygun antibiyotik tedavisi almazsa ileride kalp hastalıklarına da sebep olabiliyor” diye konuştu.
Nispeten daha küçük bebeklerde rastlıyoruz. Kovid öncesi dönemlerdeki RSV enfeksiyonlarına göre şu an buna bağlı hastaneye yatışlar da daha fazla.





Ayrıca Kovid öncesi dönemi ve şu anı kıyasladığımızda, acil başvurularında artışla paralel olarak daha ağır seyreden RSV enfeksiyonlarının da dikkat çektiğini kaydeden Prof. Dr. Şirin Güven, sözlerini şöyle noktaladı: “Nispeten daha küçük bebeklerde rastlıyoruz. Kovid öncesi dönemlerdeki RSV enfeksiyonlarına göre şu an buna bağlı hastaneye yatışlar da daha fazla. Ayrıca hastanede yatış süreleri de pandemi öncesi dönemdeki RSV salgınlarına göre biraz daha uzun. Bu nedenle çocukların kalabalık yerlerden uzak tutulması, belki Kovid döneminde olduğu gibi okullarda ve toplu taşımalarda maske kullanımı; solunum yoluyla yayılan bu enfeksiyonlara karşı iyi bir önlem olabilir.”





Strep A bakterisi nedir? Strep A veya Grup A streptokok (GAS) boğazda ve ciltte bulunan bir bakteri türüdür ve çoğu insanda herhangi bir belirtiye neden olmaz. Bununla birlikte, burun, boğaz ve akciğerlerde farklı hastalıklara neden olabilir.
Strep A semptomları arasında yutkunma sırasında ağrı, ateş, beyaz benekli şişmiş bademcikler, şişmiş boyun bezleri, yüksek ateş veya deri döküntüsü yer alıyor.

Sonraki Haber

bu ürünlerde!

Marketteki o konserve ürünlerinde kimyasal madde tespit edildi! Sakın o ürünleri tüketmeyin! Birçok insanın hayatını …