Cumartesi , 27 Nisan 2024

Korona Kısıtlamaları Kurban Bayramı’nda da Uygulanacak mı?





Prof. Dr. Hakan Oğuztürk Ankara’da ko-rona has-ta sayısında yüzde 40 düşüş yaşandığını belirterek, “Rakamları düşürebilirsek ve bu süreçte yaz dönemine böyle rakamlarla girersek, aşılama uygulamalarının da gelecek aşı takviyeleriyle daha üst düzeye çıkmasıyla birlikte Kurban Bayramında ben kısıtlama olma ihtimalini çok düşük görüyorum” açıklamasında bulundu.





Ankara Şehir Hastanesi A-cil Tıp Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, k-orona vi-rüste ‘tam kapanma’ ile birlikte va-ka sayılarındaki düşüşün, hastanelere de yansıdığını dile getirdi.





Prof. Dr. Oğuztürk, Ankara Şehir Hastanesi acil servisine başvuran Co-vid-19 hastası sayısında iki hafta öncesine göre yüzde 40 oranında düşüş yaşandığını belirterek şu açıklamaları yaptı:





“Gönül rahatlığıyla ifade edebiliriz ki vaka sayılarımız acile başvuru anlamında da azalmış durumda.”
“İki hafta önceye göre yüzde 40 oranında Co-vid-19 nedeniyle gelen hasta sayısında bir azalma durumu söz konusu. Şu an itibarıyla mutluyuz. Ankara Şehir Hastanesi, Co-vid-19 ile mücadelede ülkemizin merkez üssü durumunda Türkiye’nin en büyük hastanesi.”




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …