Cuma , 26 Nisan 2024

KORONAYI ATLATANLARIN GÖZLERİNİ ÇIKARIYORLAR ! TEK ÇÖZÜM BU





Mukormikoz olarak da bilinen e-nfeksiyonun ö-ldürücülük oranının yüzde 50 olduğunu açıklayan yetkililer, hastaların yaşamlarını kurtarmak için doktorların bazı insanların gözlerini çıkarmak zorunda kaldığını aktardı. Doktorlar, Co-vid-19 te-davisinde kullanılan steroidlerle “kara mantar” arasında bağlantı olduğunu açıklarken d-iyabet hastalarının da büyük ris-k altında olduğu belirtildi.





İngiliz medya kuruluşu BBC’ye konuşan Hint doktorlar, kara mantar s-algınının Co-vid-19’u atlatan kişilerde 12-18 gün sonra tespit edildiğini söyledi. Gujarat ve Maharashtra eyaletlerinde çok sayıda va-ka görüldüğü k-aydedilirken, vaka sayısının artmasıyla birlikte Hindistan’ın 29 eyaletinde s-algın ilan edildiği v-urgulandı.
Ö-LÜM ORANI YÜZDE 94





Doktorlar, kara mantar hastaları için yeni te-davi merkezleri oluşturulduğunu söylerken, Dr. VP Pandey, “Bu hastaların yüzde 80’inin acilen a-meliyata alınması gerekiyor. Ha-stalarda kara mantar görülmesini beklemiyorduk. Daha önce yılda bir ya da iki va-ka görüyorduk. K-ara ma-ntar Co-vid-19’dan çok daha t*ehlikeli bir halde. Eğer hastalar zamanında ve düzgünce te-davi edilmezse ö-lüm oranları yüzde 94’e çıkabiliyor” dedi.





Kara mantar bulaşanların çoğunlukla C-ovid-19’dan iyileştiğini ve çoğunun erkek olduğunu sö-ylerken, bu kişilerin -teroid kullandıkları ve şe-ker ha-stalığı oldukları belirtildi.





İngiliz BBC, kara mantar s-algınında doktorlar bazı hastaları iyileştirmek için tek gözlerini almak zorunda kaldıklarını yazdı.





KARA MANTARIN BELİRTİLERİ
Normalde çok nadir görülen mukormikoz, genelde beyin ve c-iğerleri etkiliyor. Di-yabet hastalarında ve bağışıklık sistemi di-enci düşük olan k-işilerde ö-lüm o-ranını artırıyor.ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) yayınladığı verilere göre ‘ka-ra m-antar’ veya mukormikozun belirtileri arasında şunlar yer alıyor:




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …