Cuma , 26 Nisan 2024

LGS ile ilgili son dakika açıklaması! 30 Haziran…





3 YILDIR SORU İPTALİ YOK LGS merkezi sınavında son üç yıldır hiçbir soru iptal edilmedi. Bir taraftan sınavda öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme gibi becerilerini ölçecek nitelikte sorulara yönelik bir yaklaşım sürdürülürken öte taraftan hiçbir sorunun iptal edilmemesi büyük bir başarı. KILAVUZ ÇALIŞMASI SÜRÜYOR 30 Haziran 2021’de sınav sonuçlarını açıklayacağız.





Aynı gün Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nu da yayımlayacağız. Bundan sonraki süreç önceki yıllardakinin aynısı olacak. Merkezi ve yerel yerleştirmeden sonra yine iki defa yerleştirmeye esas nakil süreci olacak. Tercih ve yerleştirme işlemleri yayınlanacak olan kılavuzda belirtilen esas ve usullere göre ve kılavuzda belirtilen tarihlere göre yapılacak. Kılavuz hazırlık çalışmaları devam ediyor. VELİLERİMİZ MÜSTERİH OLSUN Özellikle sınavsız yerel yerleştirme için tüm il ve ilçelerimizde gerekli kontenjanlar oluşturuldu. Öğrenci ve velilerimiz müsterih olsunlar. Bu süreçte öğrenci ve velilerimize her türlü rehberlik hizmeti vereceğiz. Arkadaşlarımız bu konuda çalışmalarını tamamladılar. (Milliyet)




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …