Cuma , 26 Nisan 2024

Lider İsmi Kaybettik.. Ülkemiz Yasta!





Babüroğlu, bugün Ankara’da toprağa verilecek. Türk siyaset ve bürokrasi hayatında önemli görevlerde bulunan bulunan Selahattin Babüroğlu (98) vefat etti. Eski İmar ve İskan, Ulaştırma Bakanlarından olan Babüroğlu, Anıtkabir Derneği’nin de Yönetim Kurlu üyesiydi. ‘Devlet ve Bunalım’, ‘Devlet ve Deprem’ kitaplarınında yazarı olan 1923 doğumlu inşaat mühendisi Babüroğlu, 3 çocuk babasıydı. Babüroğlu, bugün Ankara’da toprağa verilecek.





KISACA BAHSETMEK GEREKİRSE SELAHATTİN BABÜROĞLU KİMDİR?
Selahattin Babüroğlu 10 Mayıs 1923’de Erzurum’da dünyaya geldi. Babası Topçu Binbaşı Reşit Rüştü ve annesi Aliye hanımdır. 1942’de Kara Harp Okulu’nu bitirdi. İstihdam Subayı iken Amerika’ya gitmek yerine İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Bölümü’ne giren Babüroğlu 1954’de mezun oldu.





1961 yılında İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürlüğü görevlerini üstlenen Babüroğlu 1966 yılında Başbakanlık Yüksek Denetleme kurulu üyeliğine getirildi.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …