Cuma , 26 Nisan 2024

M’EZARI AÇILAN ALLAH’IN ASLANI HZ. HAMZA’NIN K-ABRİNDE İÇ Ü’RPERTEN G’ÖRÜNTÜ





”Attaf b. Halid (Tabiîn sonrası neslin hadis râvilerindendir) şöyle bir haber vermiştir: “Teyzem bana dedi ki, bir gün bineğime binip Uhud şehitliğine ziyarete gittim.Orada bir süre namaz kıldım. Hz. Hamza’nın kabrinin yanındaydım. Civarda seslenen veya seslere cevap veren kimse yoktu. Yalnız bineğimin yularını tutan bir çocuk vardı. Namazımı tamamladıktan sonra elimle kabre doğru işaret ederek “esselamü aleyküm” dedim.





O anda yer altından selamıma karşılık veren bir sesin geldiğini işittim. Allah’ın beni yarattığını nasıl biliyorsam, geceyle gündüzü nasıl biliyorsam, bu hadiseyi de öylece biliyorum.Selamın karşılığını işittiğim zaman bütün tüylerim ürperdi. ” Siyer ve hadis kaynaklarında anlatıldığına göre, Ebu Süfyan oğlu Muaviye nin halifeliği zamanında Uhud civarından su çıkarılmasına lüzum görülmüştü. Uhud’da şe-hit kabirlerinin bu-lunduğu yer dışında su akıtma imkanı olmadığını halifeye yazdılar.Muaviye de şe-hit kabirlerinin açılıp, içindekilerin başka tarafa nakledilmesini bildirdi.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …