Cuma , 26 Nisan 2024

Milyoner’de görülmemiş son





Leyla Altıparmak Yarışmacı Leyla Altıparmak’ın performansı geceye damga vurdu. Karşısında ilk çıkan soruda joker hakkını kullanan yarışmacı, sonrasında herkesi şaşırtarak 30 bin TL’lik soruya kadar geldi. Yarışmada yanlış cevap vermesinin ardından verdiği tepkiler gündem oldu.





Tıp öğrencisi Kerem Yarışmacı daha sonra 200 bin TL’lik soruda takıldı. Milyoner’de yarışmacıya yöneltilen, “Hangisi doğru yazılmış ve sözlükte tanımı olan bir kelimedir?” sorusunda yarışmacı, çekilme kararı aldı. Şıklar arasında uzun süre düşünen genç yarışmacı, kararsız kalınca yarışmadan çekilme kararı aldı.Daha sonra 100 bin TL ile ayrıldı.





Yanlışlıkla doğru cevabı bildi “1987’de Londra’daki bir banka soygununda günümüzdeki değeri 180 milyon sterlin olan miktarda para çalıp Latin Amerika’ya kaçmış olan Valerio Viccei, hangisi için Ingiltere’ye geri dönmüş ve 22 sene hapis cezasına çarptırılmıştır?” sorusu soruldu. Yarışmacı soruya Araba cevabını vererek doğru bildi ve 40 bin TL aldı. İmirzalıoğlu, “Aklında ‘köpeği’ vardı, ‘arabası’na nasıl geçtin?” diye sordu. Yarışmacı ise, hırsızın köpeğinin 22 yıl içerisinde ölmüş olabileceğini ve Latin Amerika’ya kaçtığına göre başka bir sevgili de yapmış olabileceğini, “Başka bir eş imkanı da olmuş olabilir” sözleriyle anlattı. Soruyu yanlış anladığını söyleyen Kenan İmirzalıoğlu, “22 yıl hapis yatıyor, 22 yıl sonra geri dönmüyor. Yanlış anlayıp seni doğruya çıkartan bir soru oldu” şeklinde konuştu. Şaşkınlığını gizleyemeyen yarışmacı ise “Hayattaki en büyük şansım bu olabilir. Yanlış anlayarak doğru cevaba ulaştım” dedi.





Kenan İmirzalıoğlu yerin dibine girdi 2. baraj sorusuna gelen gelen yarışmacıya “Uğur Yücel’in yönettiği, başrollerinde Kenan İmirzalıoğlu ve Olgun Şimşek’in yer aldığı 2004 Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘En iyi Film’ ödülünü alan film hangisidir?” sorusu soruldu. Yarışmacı bütün joker haklarını kullanmasına rağmen doğru cevabı bilemeyince stüdyoda şakalar havada uçuştu. Bazı kişiler” Kenan kendi elinle kendini rezil ettin” diyerek güldü.





İdil Aybala Esmer adlı yarışmacıya gelen bir soru sunucu Kenan İmirzalıoğlu’nu da içeriyordu. Yarışmacı gelen “Sinemada Yandım Ali, Akrep Celal, Cingöz Recai, Cevher ve Devran adlı karakterleri canlandıran oyuncu kimdir?” sorusu sonrası risk almak istemedi ve joker hakkını kullandı. İdil Aybala Esmer yanıtın Kenan İmirzalıoğlu olduğunu görüp yanıt verirken ünlü oyuncunun soyadına takıldı. Soyadının yanlış yazıldığını sanan yarışmacı “Sizin soyadınız İmirzalıoğlu mu? Orada ı var mı?” diye sordu. Bu soruya gülümseyerek yanıt veren Kenan İmirzalıoğlu yanıtı bilen seyircilere teşekkür etti.





Tıp öğrencisi Name Çığra Coşkun’a “1924 Anayasası’nda ve 1961 Anayasası’nda Türkiye’nin başkentinin hangisi olduğu yazar?” sorusu yöneltildi. Şıklarda ise; İstanbul, Ankara, Erzurum ve Sivas kentleri vardı. Fakat yarışmacı önce seyircilere sorma joker hakkını kullandı. Seyirciler ise yüzde 40 oranında Ankara, yüzde 16 İstanbul, yüzde 28 Erzurum ve yüzde 16 Sivas yanıtını verdi. Cevaptan emin olamayan yarışmacı çift cevap joker hakkını da kullandı. İki jokerini de kullandıktan sonra doğru yanıtı veren yarışmacı, heyecanlandığını söyledi.





Kenan İmirzalıoğlu’nun sunduğu yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster ile yeniden ortaya çıkan 60 yaşındaki Osman Cavcı, yeni hali ile herkesi şaşırttı. Fakat Cavcı’ya yöneltilen bir soru seyircileri daha fazla şaşırttı. “Tosun Paşa filminde Hababam Sınıfı film serisinde hangi dersin öğretmeni olan bir karakter yer almamıştır?” sorusunda çift cevap jokeri hakkını kullanan Cavcı, felsefe ve fizik şıklarını seçti. Fakat 100 bin TL’lik sorunun doğru yanıtı ise tarih çıktı. Osman Cavcı, Kim Milyoner Olmak İster yarışmasından 30 bin TL para ödülü ile veda etti.





20 yaşında ve üniversite öğrencisi olan Cemre Cansın Ceyhan, konuşmalarıyla sosyal medyada olay oldu. Cemre Cansın Ceyhan, ilk soruların ardından “Bunlar zeka seviyeme uygun sorular olmuş” yorumunda bulundu. Hayatta bir hedefinin olmadığını ileten Ceyhan, “Aşırı dengesiz biriyim, buraya niye geldim bilmiyorum. Doğduğum günden beri karmakarışık duygular içindeyim. Hayatın anlamını arıyorum, dengesiz olduğum için sürekli şehir ve okul da değiştiriyorum. Önce Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nde ardından ise Giresun Üniversitesi’nde okudum ancak bıraktım. Şimdi de Bursa’dayım. Ben boş geldim boş gidiyorum, ne istediğimi bilmiyorum, yaprak gibi sürükleniyorum. Hayatta hiçbir hedefim yok. Ne kariyer anlamında ne de burada. Jokerleri bile bilmiyorum” şeklinde konuştu. Üniversite öğrencisi Cansın, “TDK’ya göre eş anlamlısı ‘uçan top’ olan hangisidir?” sorusunda elendi.





Vereceği cevaptan emin olamayan Karagöz, telefon joker hakkını kullanarak inşaat mühendisi arkadaşını aradı. Daha sonra arkadaşını dinleyerek “23” yanıtını veren yarışmacı, doğru cevabın “5” çıkmasıyla elendi.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …